Doorgaan naar hoofdcontent

Deze bestanddelen in je drinkwater verlengen (mogelijk) je leven met 20%

Levo-Erythropoietic Endogenic Fenotyl en Giga-Endothelial Zoonic Oxygenated Nutrient Deliverer*. Deze twee bestanddelen met haast magische eigenschappen zitten (weliswaar in geïnactiveerde vorm) in je drinkwater!
 
Deze middelen zijn niet gepatenteerd, en hebben dus een minimale kost. Het volstaat om dit dagelijks in te nemen, en je levensverwachting en levenskwaliteit schieten spectaculair de hoogte in.
 
Er zijn enkel een aantal bijkomende, maar eenvoudige richtlijnen waar je aan moet houden om er ook het weldadige effect van te hebben.
 
 

Opname

De bestanddelen, opgelost in het drinkwater, worden door orale inname via het gastro-intestinaal stelsel in het lichaam opgenomen. Ze zijn naast kraantjeswater ook in flessenwater terug te vinden.

De trans-cellulaire opname in het duodenum, jejunum en ileum kan zowel worden gefaciliteerd als geïnhibeerd door bepaalde voedingsmiddelen. Zo zijn voedingsvezels sterk opname-bevorderend. Deze zijn in grote mate terug te vinden in groenten en fruit, waar je dus best in de loop van de dag voldoende van inneemt. Ook in graanproducten zijn deze facilitatoren terug te vinden.

Hiernaast zijn er ook een aantal inhibitors. Vooral bewerkte voedingsmiddelen met hoge suiker- en vetgehaltes zouden interfereren met de opname van dit heilzame product.

Het Vlaams Instituut Gezond Leven geeft in onderstaande grafiek meer informatie over de facilitatoren (in een driehoek) en inhibitoren (in een bol).
 
 
 

Metabolisering

De bestanddelen, eenmaal ze in je bloedbaan circuleren, moeten “geactiveerd” worden. Dit gebeurt door het principe van schudden. Hierdoor zullen de twee bestanddelen reversibel binden, en kunnen ze door de bloed-hersenbarrière doordringen.

Gezien het cumulatief (maar tijdelijk!) effect van deze binding, is een herhaaldelijke activering nodig.
Dit effect wordt het best bereikt door dagelijks gemiddeld minstens tienduizend stappen te zetten (een stappenplan hiertoe heb ik in een eerder blogartikel beschreven). Dit is al heel effectief om dit wondermiddel in werking te laten treden, maar een belangrijke extra boost wordt bereikt door drie keer per week minstens 25 minuten te bewegen aan hoge intensiteit.

Bij langdurige inactiviteit ontbinden de bestanddelen weer. Dit effect is beschreven als Re-Uptake Scissoring Transformation in Re-Oxygenated Endothelial Substance Traits. Het is dus belangrijk om tijdens de dag minstens elke 30 minuten even te bewegen.
Ook hierover meer informatie, in onderstaande grafiek.

 

Interferenties

Tot slot nog een aantal factoren die interfereren met de interne werking van Levo-Erythropoietic Endogenic Fenotyl en Giga-Endothelial Zoonic Oxygenated Nutrient Deliverer.

Sigarettenrook blijkt een heel potente inhibitor te zijn. Zelfs bij indirecte opname blijken bovenstaande middelen quasi irreversibel te ontbinden. Dit schadelijk effect blijft nog jaren nawerken.

Ehylalcohol is een solvent met een complexe interactie met bovenstaande middelen. Er is voorzichtige wetenschappelijke evidentie dat oplossingen van dit solvent in water in concentraties van ca. 10%, in hoeveelheden van maximaal 50 cl per dag een licht faciliterend effect zouden hebben, via het Meta-Encapsulated Temporally Manifested Ancillary Time Enhancement principe. Maar grotere hoeveelheden blijken sowieso een duidelijk inhiberend effect te hebben.
 

Besluit

Dus samengevat: voor een maximaal weldadig effect van bovenstaande middelen, kun je het volgende doen:
  • Drink voldoende water
  • Eet veel groenten en fruit, en graanproducten
  • Vermijd bewerkte voeding met veel vetten en suikers
  • Beweeg regelmatig, en minstens drie keer per week ook intensief
  • Beperk alcohol
  • Stop met roken
 
* Wellicht ken je ze beter onder hun acroniem.

Populaire posts van deze blog

Moderne lotusvoeten

Vandaag verscheen een artikel op VRT NWS , dat schoenen met hoge hakken (voorlopig) lijken te hebben afgedaan. Nu kan ik eindelijk een tekst die ik al sinds begin 2020 als "draft" heb staan, publiceren! Wanneer we lezen over de praktijk van het voetinbinden in het oude China, gruwelen we van zulke barbaarse martelpraktijken. Hoe heeft een schoonheidsideaal ooit in zulke mate kunnen ontsporen? Nochtans bezondigen wij ons aan gelijkaardige praktijken, alleen is het moeilijker om zulke dingen objectief te beoordelen, wanneer je zelf in die cultuur verweven zit. Voetinbinden Ik ga dit cultureel gegeven toch even kaderen. De praktijk van voetinbinden heeft zich in China ontwikkeld tijdens de Tang-dynastie (618-907 na Chr.). Het hield in dat men bij jonge meisjes de voeten omzwachtelde. De vier kleine tenen werden naar binnen geplooid en braken uiteindelijk vanzelf. De grote teen bleef recht. Het resultaat was een "lotusvoetje". Dit gold als een teken van wels

Fedris gaat elk afgewezen ernstig arbeidsongeval controleren

In 2021 werd 14,8% van de arbeidsongevallen afgewezen door verzekeraars, een verdubbeling ten opzichte van de afgelopen twintig jaar. Dit aantal bleef in 2022 stijgen naar 15,5%, wat neerkomt op 23.400 geweigerde dossiers. Maar liefst 1 op de 5 ernstige arbeidsongevallen wordt onterecht geweigerd, zo blijkt uit controles van Fedris. Het overheidsorgaan zal vanaf nu alle geweigerde ernstige ongevallen onderzoeken. Procedure na een arbeidsongeval Wanneer iemand een arbeidsongeval heeft, dient deze een beroep te doen op de arbeidsongevallenverzekeraar van de werkgever. Deze verzekeraar besluit dan of het ongeval erkend wordt als een arbeidsongeval. Een arbeidsongeval omvat elke plotse gebeurtenis die zich voordoet tijdens het werk of op de weg van en naar het werk, waarbij er sprake moet zijn van fysieke of mentale schade. Toenemende afwijzingen en de rol van Fedris Uit gegevens blijkt dat in 2021 een recordaantal van 21.808 arbeidsongevallen, oftewel 14,8% van alle aangiftes, d

Jicht en jus (d'orange)

Recent heb ik gelezen dat softdrinks een jichtopstoot kunnen veroorzaken! Drinken van twee gesuikerde softdrinks per dag zou de kans op een jichtopstoot met 85% doen stijgen. Het vruchtsuiker (fructose) is verantwoordelijk voor dit verhoogd risico, dieetdranken geven geen probleem. Ook andere producten die fructose bevatten (fruitsappen, appels en sinaasappels) geven een verhoogde kans op jicht!? Kijk, dat is dus nieuw voor mij. In alle overzichtslijstjes voor jichtlijders vind je net terug dat je fruit naar believen mag nuttigen. Snoepjes die fructose bevatten moet je dan weer vermijden. Ja, het wordt soms verwarrend. Jicht is een reumatische aandoening. Ze is al heel lang geleden beschreven.  De Griekse geneesheer Hippocrates had het er 25 eeuwen geleden al over. Men dacht wel altijd dat jicht een gevolg was van een overdaad aan alcohol en rijkelijke maaltijden. De jichtlijder kreeg alle schuld voor zijn ziekte in de schoenen geschoven. Maar het is een te hoog urinezuurgehal