Doorgaan naar hoofdcontent

Deze bestanddelen in je drinkwater verlengen (mogelijk) je leven met 20%

Levo-Erythropoietic Endogenic Fenotyl en Giga-Endothelial Zoonic Oxygenated Nutrient Deliverer*. Deze twee bestanddelen met haast magische eigenschappen zitten (weliswaar in geïnactiveerde vorm) in je drinkwater!
 
Deze middelen zijn niet gepatenteerd, en hebben dus een minimale kost. Het volstaat om dit dagelijks in te nemen, en je levensverwachting en levenskwaliteit schieten spectaculair de hoogte in.
 
Er zijn enkel een aantal bijkomende, maar eenvoudige richtlijnen waar je aan moet houden om er ook het weldadige effect van te hebben.
 
 

Opname

De bestanddelen, opgelost in het drinkwater, worden door orale inname via het gastro-intestinaal stelsel in het lichaam opgenomen. Ze zijn naast kraantjeswater ook in flessenwater terug te vinden.

De trans-cellulaire opname in het duodenum, jejunum en ileum kan zowel worden gefaciliteerd als geïnhibeerd door bepaalde voedingsmiddelen. Zo zijn voedingsvezels sterk opname-bevorderend. Deze zijn in grote mate terug te vinden in groenten en fruit, waar je dus best in de loop van de dag voldoende van inneemt. Ook in graanproducten zijn deze facilitatoren terug te vinden.

Hiernaast zijn er ook een aantal inhibitors. Vooral bewerkte voedingsmiddelen met hoge suiker- en vetgehaltes zouden interfereren met de opname van dit heilzame product.

Het Vlaams Instituut Gezond Leven geeft in onderstaande grafiek meer informatie over de facilitatoren (in een driehoek) en inhibitoren (in een bol).
 
 
 

Metabolisering

De bestanddelen, eenmaal ze in je bloedbaan circuleren, moeten “geactiveerd” worden. Dit gebeurt door het principe van schudden. Hierdoor zullen de twee bestanddelen reversibel binden, en kunnen ze door de bloed-hersenbarrière doordringen.

Gezien het cumulatief (maar tijdelijk!) effect van deze binding, is een herhaaldelijke activering nodig.
Dit effect wordt het best bereikt door dagelijks gemiddeld minstens tienduizend stappen te zetten (een stappenplan hiertoe heb ik in een eerder blogartikel beschreven). Dit is al heel effectief om dit wondermiddel in werking te laten treden, maar een belangrijke extra boost wordt bereikt door drie keer per week minstens 25 minuten te bewegen aan hoge intensiteit.

Bij langdurige inactiviteit ontbinden de bestanddelen weer. Dit effect is beschreven als Re-Uptake Scissoring Transformation in Re-Oxygenated Endothelial Substance Traits. Het is dus belangrijk om tijdens de dag minstens elke 30 minuten even te bewegen.
Ook hierover meer informatie, in onderstaande grafiek.

 

Interferenties

Tot slot nog een aantal factoren die interfereren met de interne werking van Levo-Erythropoietic Endogenic Fenotyl en Giga-Endothelial Zoonic Oxygenated Nutrient Deliverer.

Sigarettenrook blijkt een heel potente inhibitor te zijn. Zelfs bij indirecte opname blijken bovenstaande middelen quasi irreversibel te ontbinden. Dit schadelijk effect blijft nog jaren nawerken.

Ehylalcohol is een solvent met een complexe interactie met bovenstaande middelen. Er is voorzichtige wetenschappelijke evidentie dat oplossingen van dit solvent in water in concentraties van ca. 10%, in hoeveelheden van maximaal 50 cl per dag een licht faciliterend effect zouden hebben, via het Meta-Encapsulated Temporally Manifested Ancillary Time Enhancement principe. Maar grotere hoeveelheden blijken sowieso een duidelijk inhiberend effect te hebben.
 

Besluit

Dus samengevat: voor een maximaal weldadig effect van bovenstaande middelen, kun je het volgende doen:
  • Drink voldoende water
  • Eet veel groenten en fruit, en graanproducten
  • Vermijd bewerkte voeding met veel vetten en suikers
  • Beweeg regelmatig, en minstens drie keer per week ook intensief
  • Beperk alcohol
  • Stop met roken
 
* Wellicht ken je ze beter onder hun acroniem.

Populaire posts van deze blog

Mis geen twee keer

Weet je nog dat ik een paar jaar geleden blogde over mijn doelstellingen? Nou, ik heb een kleine bekentenis te doen. Ik was een beetje uitgepraat over mijn doelen en ik had er ook een tijdje moeite mee. Na een acute periode van covid (na twee dagen was ik weer aan het werk) heb ik verrassend lang moeite gehad om mijn dagelijkse tienduizend stappen te halen. Ik was gewoon uitgeput, mijn conditie was plotsklaps verslechterd. Het duurde even voordat ik weer in vorm was. Uiteindelijk haalde ik mijn doelstelling van gemiddeld 10.000 stappen per dag net niet in 2022 💀. Aanvankelijk was dat dus omdat ik gewoonweg niet meer kon (ik zal het maar niet hebben over het aantal ibuprofens dat ik maandenlang heb genomen om de dag door te komen), maar na vier maanden of zo was dat wel verbeterd. En vanaf dan waren het eerder mijn nieuwe gewoontes waardoor ik er niet meer aan toe kwam om de extra effort te doen. Het nieuwe jaar heb ik ook niet goed ingezet; de eerste week was er één dag waarop ik de t

Cyanide

En nog eens een strikt arbeidsgeneeskundig blogartikel. Een van de aan mij toegewezen bedrijven heeft informatie gevraagd over cyanides. Redelijk gespecialiseerde informatie wellicht, maar relevant voor bedrijven die met blauwzuur werken. En om collega's arbeidsgeneesheren en preventieadviseurs het opzoekwerk te besparen, maak ik de tekst ook maar publiek. --- CYANIDE 1. Fysische en chemische eigenschappen HCN Heerlijk verfrissend... eh, ruik ik amandelen? HCN is een kleurloze vloeistof of kleurloos gas met de karakteristieke geur van bittere amandelen. HCN gas en vloeistof zijn mengbaar met water en oplosbaar in ethanol en ether. Het kook- en smeltpunt van HCN zijn respectievelijk 25,70°C en -13,24°C. HCN wordt gebruikt als ontsmettings- of desinfectiemiddel, of in chemische syntheses. NaCN en KCN De zouten NaCN en KCN zijn witte, kristallijne vaste stoffen met een lichte amandelgeur. Het smeltpunt van NaCN is 560°C en van KCN 620-635°C. KCN is goed oplosbaar i

Is maté oké?

Maté is een infusie van yerba maté bladeren in heet water. Het lijkt nog het meeste op thee, en wordt in de Zuid-Amerikaanse landen ook in plaats hiervan en in plaats van koffie gedronken. Eeuwenoud symbool van gezondheid en vriendschap, is deze drank er hét sociale bindmiddel. Maté is ook in de lage landen verkrijgbaar, in kruidenwinkels maar ook in grootwarenhuizen. En het heeft een afzetmarkt. Niet alleen bij inwijkelingen uit Zuid-Amerika. Maté wordt, naast groene thee, namelijk ook aanbevolen als hulpmiddel bij afvallen. Op een relatief bekende website staat maté geklasseerd onder "planten zonder risico", "... U kunt ook rechtstreeks thee van maté of groene thee nemen: gemakkelijk te vinden en veelvuldig gebruikt ..." Tal van dieetwebsites raden ook maté aan, omwille van tal van redenen: naast bijkomend gewichtsverlies, heeft het een beschermend effect op het hart. Het doet de slechte cholesterol dalen en beschermt tegen beschadigingen van het DNA. Het h