Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom ik vorige week geen blogartikel heb geschreven (en wat ik eraan ga doen)

05.30 Opgestaan. Ochtendritueel. Vertrek naar het werk.

06.45 Aankomst op bureau. Koffie. Opstart pc. Zoektocht naar een apart lokaal dat niet gereserveerd is; gevonden. Installatie in lokaal. Even mailbox openen. 32 nieuwe berichten tussen laatste check gisteren rond 17u en nu 07u?! Snel even overlopen.


07.45 Nieuw kopje koffie. Onthaalmedewerkster: “Dokter, we gaan de nieuwe koelkastthermometers die je hebt gevraagd, uittesten. Kun je even komen kijken?”

08.10 Vijf nieuwe mails, gericht aan mij. 

08.15 Start schrijven aan blogartikel.

08.18 Collega komt binnen; geeft aan dat hij zonet het lokaal heeft gereserveerd voor meeting straks. Heeft ook enkele dringende vraagjes voor mij, nu hij me ziet. 

08.40 Zoektocht naar nieuw lokaal; gevonden.

08.42 Veertien nieuwe mails, gericht aan mij. Telefoon, dringende vraag.

08.56 Collega komt binnen; lokaal is niet gereserveerd, maar wordt gebruikt voor psy gesprekken. Geen probleem, ik heb toch om 9u een meeting.

09.00 Start eerste meeting.

17.10 Einde laatste meeting. Vertrek naar huis.

18.40 Thuis. Quality time kinderen!

20.00 Kinderen slapen. Quality time echtgenote!

20.10 Veel te weinig stappen! In te halen, ondertussen luisteren naar audioboek.

21.15 Gaan slapen.

Repeat five times.

Ik weet nochtans dat ik de dag niet mag beginnen met mijn mails te checken. Quasi alle time management boeken die ik heb gelezen/beluisterd geven deze gouden raad.
Eenmaal dat je begint met het beantwoorden van mails, gaan anderen ze beantwoorden, wat opnieuw nieuwe acties genereert. Ook gaan de anderen een trend beginnen zien: mails van de vorige avond worden vóór de start van de volgende werkdag beantwoord = snel nog enkele vragen afvuren aan het eind van de werkdag.

Dus vanaf nu heb ik het toegevoegd als een van mijn todo’s = Outlook niet openen vóór 8u.

Also, misschien moet ik toch iets meer quality time voorzien voor mijn liefste echtgenote* :-D…


* For the record toch even toevoegen: het schema van mijn weekend is doorgaans wel meer op mijn gezin gericht!

Populaire posts van deze blog

Jicht en jus (d'orange)

Recent heb ik gelezen dat softdrinks een jichtopstoot kunnen veroorzaken! Drinken van twee gesuikerde softdrinks per dag zou de kans op een jichtopstoot met 85% doen stijgen. Het vruchtsuiker (fructose) is verantwoordelijk voor dit verhoogd risico, dieetdranken geven geen probleem. Ook andere producten die fructose bevatten (fruitsappen, appels en sinaasappels) geven een verhoogde kans op jicht!? Kijk, dat is dus nieuw voor mij. In alle overzichtslijstjes voor jichtlijders vind je net terug dat je fruit naar believen mag nuttigen. Snoepjes die fructose bevatten moet je dan weer vermijden. Ja, het wordt soms verwarrend. Jicht is een reumatische aandoening. Ze is al heel lang geleden beschreven.  De Griekse geneesheer Hippocrates had het er 25 eeuwen geleden al over. Men dacht wel altijd dat jicht een gevolg was van een overdaad aan alcohol en rijkelijke maaltijden. De jichtlijder kreeg alle schuld voor zijn ziekte in de schoenen geschoven. Maar het is een te hoog urinezuurgehal

Chloorgas

In de Jordaanse havenstad Aqaba zijn zeker twaalf mensen omgekomen en 250 anderen gewond geraakt bij een ongeval met een container met chloorgas. Het giftige gas kwam vrij toen de container tijdens het transport viel. Het ongeval vond plaats op 27 juni 2022. Een container met 25 ton chloorgas moest per schip naar Djibouti in de Hoorn van Afrika gebracht worden. Maar toen een kraan de container op het schip probeerde te plaatsen, stortte de container naar beneden en meteen kwam een grote gele gifwolk vrij. Bij het ongeval kwamen minstens twaalf mensen om het leven. Nog eens 250 anderen raakten gewond. De gewonden werden overgebracht naar twee openbare ziekenhuizen, een privéziekenhuis en een veldhospitaal. Chloor is bij kamertemperatuur een geelgroen gas met een typische, irriterende geur. Door afkoeling of door drukverhoging wordt het een heldere, amberkleurige vloeistof. Het wordt als vloeistof in aangepaste containers getransporteerd. Het kent vele toepassingen o.a. als bleekmiddel i

Moderne lotusvoeten

Vandaag verscheen een artikel op VRT NWS , dat schoenen met hoge hakken (voorlopig) lijken te hebben afgedaan. Nu kan ik eindelijk een tekst die ik al sinds begin 2020 als "draft" heb staan, publiceren! Wanneer we lezen over de praktijk van het voetinbinden in het oude China, gruwelen we van zulke barbaarse martelpraktijken. Hoe heeft een schoonheidsideaal ooit in zulke mate kunnen ontsporen? Nochtans bezondigen wij ons aan gelijkaardige praktijken, alleen is het moeilijker om zulke dingen objectief te beoordelen, wanneer je zelf in die cultuur verweven zit. Voetinbinden Ik ga dit cultureel gegeven toch even kaderen. De praktijk van voetinbinden heeft zich in China ontwikkeld tijdens de Tang-dynastie (618-907 na Chr.). Het hield in dat men bij jonge meisjes de voeten omzwachtelde. De vier kleine tenen werden naar binnen geplooid en braken uiteindelijk vanzelf. De grote teen bleef recht. Het resultaat was een "lotusvoetje". Dit gold als een teken van wels