Doorgaan naar hoofdcontent

Actielijst

Okee, dit is héél off-topic, maar sinds een jaar of twee maak ik gebruik van een actielijst met een overzicht van mijn uit te voeren taken. Na experimenteren met een papieren versie, een pda, Outlook en een add-on van gmail, heb ik een voor mij ideaal systeem uitgedokterd (no pun intended). Ik maak gebruik van een Excelbestand, dat een overzicht geeft van al mijn uit te voeren, en uitgevoerde, mails, telefoons, acties en afspraken. In een ander tabblad heb ik een overzicht van al mijn contacten, met mails, telefoons, en adressen.
Een tijd geleden heb ik mijn vrouw dit excellent systeem (haha) aangepraat, en ze is nu ook fan.
De laatste maanden heb ik al verschillende keren de vraag gehad om zulk een excelbestand met opmaak door te sturen, en recent meldde ook mijn vrouw verschillende geïnteresseerden.
Ik heb overwogen om mijn systeem te patenteren en hierdoor multimiljonair te worden, maar ach, ik zal het in plaats daarvan gratis ter beschikking stellen.

Hier vind je het basisbestand.

Kort even wat uitleg.
Een nieuwe lijn maak je aan door met je muis op het rijnummer te staan, op de rechter muisknop te klikken, en in het menu dat verschijnt klikken op Insert of Invoegen (afhankelijk van de taalinstelling van je Excelversie).
In de eerste kolom typ je de datum, bvb. 24-11. Excel zet het om in de 24-nov, en plaatst in de tweede kolom de weekdag.
In de derde kolom (C) bepaal je het type gegeven: privé, werk of agenda. Afhankelijk van deze tekst, verandert de opmaak van de rij.
In kolom D geef je een beschrijving (bvb. het bedrijf waar je naar moet mailen).
Kolom E dient voor de agenda en de ToDo's. Voormiddag is A, namiddag B (en avond C). Je kunt dit verder uitdiepen met A1, A2 etc. Voor een te volbrengen taak typ je in deze kolom een T. De "T" zorgt voor een andere opmaak van de rij, zo kun je duidelijk een onderscheid maken tussen uitgevoerde en uit te voeren taken. De A's en B's dienen voor de volgorde van de rijen. Als je een taak verplaatst naar een andere week bvb., ga je in kolom E staan en je klikt op het icoontje bovenaan dat de rijen alfabetisch rangschikt (AZ en pijltje). Dan ga je in kolom A staan en je klikt weer op dat icoontje.Het klinkt ingewikkeld, maar is heel eenvoudig.
Kolommen F, G en H beschrijven de eigenlijke taak. Bijvoorbeeld "Telefoon", "naar", "Jan Janssens", of "Actie" "voor" "Piet Pieters".
En in kolom I tenslotte geef je een beschrijving van het onderwerp. Bijvoorbeeld "Foto's bedrijfsbezoek", of "Maaltijdcheques afhalen".
Ik heb nog een aantal extra kolommen, maar die zijn zeer specifiek en heb ik in het basisbestand dus achterwege gelaten. Je kunt altijd zelf kolommen naar wens toevoegen.

Ziezo. Dat was het. Veel plezier ermee.

Populaire posts van deze blog

Apenpokken - stand van zaken

Apenpokken zijn wereldwijd in opmars, ook in België. Wat is het, hoe wordt het overgedragen, wat zijn de preventiemaatregelen en wat is de huidige stand van zaken in België? Sinds de laatste keer dat ik erover schreef begin juli, is de situatie wat gewijzigd. Onderstaand artikel geeft een overzicht. Wat zijn Apenpokken Monkeypox of Apenpokken (MPX) wordt veroorzaakt door het monkeypoxvirus (MPXV), dat behoort tot de familie van de orthopoxvirussen (waartoe ook het pokkenvirus behoort). Tot nu toe kwam de ziekte vooral voor in beboste delen van Centraal- en West-Afrika, met sporadisch gevallen in andere landen, gelinkt aan een reis naar deze gebieden. Sinds begin mei 2022 verspreidt de ziekte zich echter in Europa en daarbuiten, waarbij besmettingen vooral voorkomen bij mannen die seksuele contacten hebben met mannen, maar niet uitsluitend. Hoe raakt men besmet Om besmet te geraken door het apenpokkenvirus moet men nauw contact hebben met een besmettelijke of ziek persoon. Dit kan optre

Moderne lotusvoeten

Vandaag verscheen een artikel op VRT NWS , dat schoenen met hoge hakken (voorlopig) lijken te hebben afgedaan. Nu kan ik eindelijk een tekst die ik al sinds begin 2020 als "draft" heb staan, publiceren! Wanneer we lezen over de praktijk van het voetinbinden in het oude China, gruwelen we van zulke barbaarse martelpraktijken. Hoe heeft een schoonheidsideaal ooit in zulke mate kunnen ontsporen? Nochtans bezondigen wij ons aan gelijkaardige praktijken, alleen is het moeilijker om zulke dingen objectief te beoordelen, wanneer je zelf in die cultuur verweven zit. Voetinbinden Ik ga dit cultureel gegeven toch even kaderen. De praktijk van voetinbinden heeft zich in China ontwikkeld tijdens de Tang-dynastie (618-907 na Chr.). Het hield in dat men bij jonge meisjes de voeten omzwachtelde. De vier kleine tenen werden naar binnen geplooid en braken uiteindelijk vanzelf. De grote teen bleef recht. Het resultaat was een "lotusvoetje". Dit gold als een teken van wels

Jicht en jus (d'orange)

Recent heb ik gelezen dat softdrinks een jichtopstoot kunnen veroorzaken! Drinken van twee gesuikerde softdrinks per dag zou de kans op een jichtopstoot met 85% doen stijgen. Het vruchtsuiker (fructose) is verantwoordelijk voor dit verhoogd risico, dieetdranken geven geen probleem. Ook andere producten die fructose bevatten (fruitsappen, appels en sinaasappels) geven een verhoogde kans op jicht!? Kijk, dat is dus nieuw voor mij. In alle overzichtslijstjes voor jichtlijders vind je net terug dat je fruit naar believen mag nuttigen. Snoepjes die fructose bevatten moet je dan weer vermijden. Ja, het wordt soms verwarrend. Jicht is een reumatische aandoening. Ze is al heel lang geleden beschreven.  De Griekse geneesheer Hippocrates had het er 25 eeuwen geleden al over. Men dacht wel altijd dat jicht een gevolg was van een overdaad aan alcohol en rijkelijke maaltijden. De jichtlijder kreeg alle schuld voor zijn ziekte in de schoenen geschoven. Maar het is een te hoog urinezuurgehal