Doorgaan naar hoofdcontent

Actielijst

Okee, dit is héél off-topic, maar sinds een jaar of twee maak ik gebruik van een actielijst met een overzicht van mijn uit te voeren taken. Na experimenteren met een papieren versie, een pda, Outlook en een add-on van gmail, heb ik een voor mij ideaal systeem uitgedokterd (no pun intended). Ik maak gebruik van een Excelbestand, dat een overzicht geeft van al mijn uit te voeren, en uitgevoerde, mails, telefoons, acties en afspraken. In een ander tabblad heb ik een overzicht van al mijn contacten, met mails, telefoons, en adressen.
Een tijd geleden heb ik mijn vrouw dit excellent systeem (haha) aangepraat, en ze is nu ook fan.
De laatste maanden heb ik al verschillende keren de vraag gehad om zulk een excelbestand met opmaak door te sturen, en recent meldde ook mijn vrouw verschillende geïnteresseerden.
Ik heb overwogen om mijn systeem te patenteren en hierdoor multimiljonair te worden, maar ach, ik zal het in plaats daarvan gratis ter beschikking stellen.

Hier vind je het basisbestand.

Kort even wat uitleg.
Een nieuwe lijn maak je aan door met je muis op het rijnummer te staan, op de rechter muisknop te klikken, en in het menu dat verschijnt klikken op Insert of Invoegen (afhankelijk van de taalinstelling van je Excelversie).
In de eerste kolom typ je de datum, bvb. 24-11. Excel zet het om in de 24-nov, en plaatst in de tweede kolom de weekdag.
In de derde kolom (C) bepaal je het type gegeven: privé, werk of agenda. Afhankelijk van deze tekst, verandert de opmaak van de rij.
In kolom D geef je een beschrijving (bvb. het bedrijf waar je naar moet mailen).
Kolom E dient voor de agenda en de ToDo's. Voormiddag is A, namiddag B (en avond C). Je kunt dit verder uitdiepen met A1, A2 etc. Voor een te volbrengen taak typ je in deze kolom een T. De "T" zorgt voor een andere opmaak van de rij, zo kun je duidelijk een onderscheid maken tussen uitgevoerde en uit te voeren taken. De A's en B's dienen voor de volgorde van de rijen. Als je een taak verplaatst naar een andere week bvb., ga je in kolom E staan en je klikt op het icoontje bovenaan dat de rijen alfabetisch rangschikt (AZ en pijltje). Dan ga je in kolom A staan en je klikt weer op dat icoontje.Het klinkt ingewikkeld, maar is heel eenvoudig.
Kolommen F, G en H beschrijven de eigenlijke taak. Bijvoorbeeld "Telefoon", "naar", "Jan Janssens", of "Actie" "voor" "Piet Pieters".
En in kolom I tenslotte geef je een beschrijving van het onderwerp. Bijvoorbeeld "Foto's bedrijfsbezoek", of "Maaltijdcheques afhalen".
Ik heb nog een aantal extra kolommen, maar die zijn zeer specifiek en heb ik in het basisbestand dus achterwege gelaten. Je kunt altijd zelf kolommen naar wens toevoegen.

Ziezo. Dat was het. Veel plezier ermee.

Populaire posts van deze blog

Cyanide

En nog eens een strikt arbeidsgeneeskundig blogartikel. Een van de aan mij toegewezen bedrijven heeft informatie gevraagd over cyanides. Redelijk gespecialiseerde informatie wellicht, maar relevant voor bedrijven die met blauwzuur werken. En om collega's arbeidsgeneesheren en preventieadviseurs het opzoekwerk te besparen, maak ik de tekst ook maar publiek. --- CYANIDE 1. Fysische en chemische eigenschappen HCN Heerlijk verfrissend... eh, ruik ik amandelen? HCN is een kleurloze vloeistof of kleurloos gas met de karakteristieke geur van bittere amandelen. HCN gas en vloeistof zijn mengbaar met water en oplosbaar in ethanol en ether. Het kook- en smeltpunt van HCN zijn respectievelijk 25,70°C en -13,24°C. HCN wordt gebruikt als ontsmettings- of desinfectiemiddel, of in chemische syntheses. NaCN en KCN De zouten NaCN en KCN zijn witte, kristallijne vaste stoffen met een lichte amandelgeur. Het smeltpunt van NaCN is 560°C en van KCN 620-635°C. KCN is goed oplosbaar i

Jicht en jus (d'orange)

Recent heb ik gelezen dat softdrinks een jichtopstoot kunnen veroorzaken! Drinken van twee gesuikerde softdrinks per dag zou de kans op een jichtopstoot met 85% doen stijgen. Het vruchtsuiker (fructose) is verantwoordelijk voor dit verhoogd risico, dieetdranken geven geen probleem. Ook andere producten die fructose bevatten (fruitsappen, appels en sinaasappels) geven een verhoogde kans op jicht!? Kijk, dat is dus nieuw voor mij. In alle overzichtslijstjes voor jichtlijders vind je net terug dat je fruit naar believen mag nuttigen. Snoepjes die fructose bevatten moet je dan weer vermijden. Ja, het wordt soms verwarrend. Jicht is een reumatische aandoening. Ze is al heel lang geleden beschreven.  De Griekse geneesheer Hippocrates had het er 25 eeuwen geleden al over. Men dacht wel altijd dat jicht een gevolg was van een overdaad aan alcohol en rijkelijke maaltijden. De jichtlijder kreeg alle schuld voor zijn ziekte in de schoenen geschoven. Maar het is een te hoog urinezuurgehal

Is maté oké?

Maté is een infusie van yerba maté bladeren in heet water. Het lijkt nog het meeste op thee, en wordt in de Zuid-Amerikaanse landen ook in plaats hiervan en in plaats van koffie gedronken. Eeuwenoud symbool van gezondheid en vriendschap, is deze drank er hét sociale bindmiddel. Maté is ook in de lage landen verkrijgbaar, in kruidenwinkels maar ook in grootwarenhuizen. En het heeft een afzetmarkt. Niet alleen bij inwijkelingen uit Zuid-Amerika. Maté wordt, naast groene thee, namelijk ook aanbevolen als hulpmiddel bij afvallen. Op een relatief bekende website staat maté geklasseerd onder "planten zonder risico", "... U kunt ook rechtstreeks thee van maté of groene thee nemen: gemakkelijk te vinden en veelvuldig gebruikt ..." Tal van dieetwebsites raden ook maté aan, omwille van tal van redenen: naast bijkomend gewichtsverlies, heeft het een beschermend effect op het hart. Het doet de slechte cholesterol dalen en beschermt tegen beschadigingen van het DNA. Het h