Doorgaan naar hoofdcontent

Actielijst

Okee, dit is héél off-topic, maar sinds een jaar of twee maak ik gebruik van een actielijst met een overzicht van mijn uit te voeren taken. Na experimenteren met een papieren versie, een pda, Outlook en een add-on van gmail, heb ik een voor mij ideaal systeem uitgedokterd (no pun intended). Ik maak gebruik van een Excelbestand, dat een overzicht geeft van al mijn uit te voeren, en uitgevoerde, mails, telefoons, acties en afspraken. In een ander tabblad heb ik een overzicht van al mijn contacten, met mails, telefoons, en adressen.
Een tijd geleden heb ik mijn vrouw dit excellent systeem (haha) aangepraat, en ze is nu ook fan.
De laatste maanden heb ik al verschillende keren de vraag gehad om zulk een excelbestand met opmaak door te sturen, en recent meldde ook mijn vrouw verschillende geïnteresseerden.
Ik heb overwogen om mijn systeem te patenteren en hierdoor multimiljonair te worden, maar ach, ik zal het in plaats daarvan gratis ter beschikking stellen.

Hier vind je het basisbestand.

Kort even wat uitleg.
Een nieuwe lijn maak je aan door met je muis op het rijnummer te staan, op de rechter muisknop te klikken, en in het menu dat verschijnt klikken op Insert of Invoegen (afhankelijk van de taalinstelling van je Excelversie).
In de eerste kolom typ je de datum, bvb. 24-11. Excel zet het om in de 24-nov, en plaatst in de tweede kolom de weekdag.
In de derde kolom (C) bepaal je het type gegeven: privé, werk of agenda. Afhankelijk van deze tekst, verandert de opmaak van de rij.
In kolom D geef je een beschrijving (bvb. het bedrijf waar je naar moet mailen).
Kolom E dient voor de agenda en de ToDo's. Voormiddag is A, namiddag B (en avond C). Je kunt dit verder uitdiepen met A1, A2 etc. Voor een te volbrengen taak typ je in deze kolom een T. De "T" zorgt voor een andere opmaak van de rij, zo kun je duidelijk een onderscheid maken tussen uitgevoerde en uit te voeren taken. De A's en B's dienen voor de volgorde van de rijen. Als je een taak verplaatst naar een andere week bvb., ga je in kolom E staan en je klikt op het icoontje bovenaan dat de rijen alfabetisch rangschikt (AZ en pijltje). Dan ga je in kolom A staan en je klikt weer op dat icoontje.Het klinkt ingewikkeld, maar is heel eenvoudig.
Kolommen F, G en H beschrijven de eigenlijke taak. Bijvoorbeeld "Telefoon", "naar", "Jan Janssens", of "Actie" "voor" "Piet Pieters".
En in kolom I tenslotte geef je een beschrijving van het onderwerp. Bijvoorbeeld "Foto's bedrijfsbezoek", of "Maaltijdcheques afhalen".
Ik heb nog een aantal extra kolommen, maar die zijn zeer specifiek en heb ik in het basisbestand dus achterwege gelaten. Je kunt altijd zelf kolommen naar wens toevoegen.

Ziezo. Dat was het. Veel plezier ermee.

Populaire posts van deze blog

Nieuwe artikels

Ik ben nog aan het overwegen hoe ik mijn publicaties op lange termijn ga aanpakken—of ik verder werk aan mijn blog, artikels zowel op LinkedIn als hier blijf delen, een onderscheid maak op basis van onderwerp, of een andere richting insla. Voorlopig kan je al mijn nieuwe artikels terugvinden op mijn LinkedInpagina via deze link: https://www.linkedin.com/in/edelhartkempeneers/recent-activity/articles/ .

Bereken je kans op een hartinfarct

Met behulp van een aantal parameters kun je de statistische kans inschatten of je binnen de tien jaar zal overlijden aan een hart- of vaatziekte.     De SCORE-tabel is niet nieuw. Het is een internationaal erkend werkmiddel dat op basis van het geslacht, de leeftijd, de systolische bloeddruk, het rookgedrag en de verhouding van totaal cholesterol op HDL-cholesterol in één overzichtelijk geheel de kans weergeeft dat je sterft aan een hartinfarct of een beroerte. De getallen worden onderverdeeld in drie categorieën: Groen: Laag risico, minder dan 5% kans om binnen de tien jaar de wormen te voeren Oranje: Matig risico, 5 à 9% kans om binnen de tien jaar de pijp aan Maarten te geven Rood: Hoog risico, 10% of meer kans om binnen de tien jaar aan de verkeerde kant van het gras te gaan liggen Het is en blijft uiteraard slechts een ruwe inschatting. Als je suikerziekte hebt, moet je al niet beginnen met de tabel. Ga dan maar uit van een ernstig verhoogd ris...

Werken bij warm weer

Een tijdje geleden heb ik een tekst opgesteld over werken bij warm weer, en op deze zwoele zomerdag is het wellicht hét moment om deze ook eens op mijn blog te plaatsen. Als je daar geen boodschap aan hebt, en liever weet hoe je de werkgever overhaalt om een korte werkbroek voor je aan te schaffen, verwijs ik naar een eerder blogartikel " kort van stof ". Weet je, de wetgeving over werken bij warm weer wordt chronisch geplaagd door een misverstand over de gebruikte begrippen. Het zit zo. De normen worden berekend op basis van de WBGT-index. WBGT staat voor "Wet Bulb Globe Temperature". Deze index drukt de gevoelswarmte uit. Met een vochtige globethermometer worden vier parameters bepaald. Naast de temperatuur worden ook de straling, luchtsnelheid en vochtigheidsgraad gemeten. Want een droge hitte met veel wind bvb. geeft veel minder hinder dan een drukkende, vochtige hitte met windstilte. De wetgeving zegt bvb. dat je bij een WBGT-index van 31,5 en zwaar werk (v...