Doorgaan naar hoofdcontent

Actielijst

Okee, dit is héél off-topic, maar sinds een jaar of twee maak ik gebruik van een actielijst met een overzicht van mijn uit te voeren taken. Na experimenteren met een papieren versie, een pda, Outlook en een add-on van gmail, heb ik een voor mij ideaal systeem uitgedokterd (no pun intended). Ik maak gebruik van een Excelbestand, dat een overzicht geeft van al mijn uit te voeren, en uitgevoerde, mails, telefoons, acties en afspraken. In een ander tabblad heb ik een overzicht van al mijn contacten, met mails, telefoons, en adressen.
Een tijd geleden heb ik mijn vrouw dit excellent systeem (haha) aangepraat, en ze is nu ook fan.
De laatste maanden heb ik al verschillende keren de vraag gehad om zulk een excelbestand met opmaak door te sturen, en recent meldde ook mijn vrouw verschillende geïnteresseerden.
Ik heb overwogen om mijn systeem te patenteren en hierdoor multimiljonair te worden, maar ach, ik zal het in plaats daarvan gratis ter beschikking stellen.

Hier vind je het basisbestand.

Kort even wat uitleg.
Een nieuwe lijn maak je aan door met je muis op het rijnummer te staan, op de rechter muisknop te klikken, en in het menu dat verschijnt klikken op Insert of Invoegen (afhankelijk van de taalinstelling van je Excelversie).
In de eerste kolom typ je de datum, bvb. 24-11. Excel zet het om in de 24-nov, en plaatst in de tweede kolom de weekdag.
In de derde kolom (C) bepaal je het type gegeven: privé, werk of agenda. Afhankelijk van deze tekst, verandert de opmaak van de rij.
In kolom D geef je een beschrijving (bvb. het bedrijf waar je naar moet mailen).
Kolom E dient voor de agenda en de ToDo's. Voormiddag is A, namiddag B (en avond C). Je kunt dit verder uitdiepen met A1, A2 etc. Voor een te volbrengen taak typ je in deze kolom een T. De "T" zorgt voor een andere opmaak van de rij, zo kun je duidelijk een onderscheid maken tussen uitgevoerde en uit te voeren taken. De A's en B's dienen voor de volgorde van de rijen. Als je een taak verplaatst naar een andere week bvb., ga je in kolom E staan en je klikt op het icoontje bovenaan dat de rijen alfabetisch rangschikt (AZ en pijltje). Dan ga je in kolom A staan en je klikt weer op dat icoontje.Het klinkt ingewikkeld, maar is heel eenvoudig.
Kolommen F, G en H beschrijven de eigenlijke taak. Bijvoorbeeld "Telefoon", "naar", "Jan Janssens", of "Actie" "voor" "Piet Pieters".
En in kolom I tenslotte geef je een beschrijving van het onderwerp. Bijvoorbeeld "Foto's bedrijfsbezoek", of "Maaltijdcheques afhalen".
Ik heb nog een aantal extra kolommen, maar die zijn zeer specifiek en heb ik in het basisbestand dus achterwege gelaten. Je kunt altijd zelf kolommen naar wens toevoegen.

Ziezo. Dat was het. Veel plezier ermee.

Populaire posts van deze blog

Is maté oké?

Maté is een infusie van yerba maté bladeren in heet water. Het lijkt nog het meeste op thee, en wordt in de Zuid-Amerikaanse landen ook in plaats hiervan en in plaats van koffie gedronken. Eeuwenoud symbool van gezondheid en vriendschap, is deze drank er hét sociale bindmiddel. Maté is ook in de lage landen verkrijgbaar, in kruidenwinkels maar ook in grootwarenhuizen. En het heeft een afzetmarkt. Niet alleen bij inwijkelingen uit Zuid-Amerika. Maté wordt, naast groene thee, namelijk ook aanbevolen als hulpmiddel bij afvallen. Op een relatief bekende website staat maté geklasseerd onder "planten zonder risico", "... U kunt ook rechtstreeks thee van maté of groene thee nemen: gemakkelijk te vinden en veelvuldig gebruikt ..." Tal van dieetwebsites raden ook maté aan, omwille van tal van redenen: naast bijkomend gewichtsverlies, heeft het een beschermend effect op het hart. Het doet de slechte cholesterol dalen en beschermt tegen beschadigingen van het DNA. Het h

Moet je bij het vaccineren optrekken om te kijken of je niet in een bloedvat zit?

Je haalt het vaccin uit de verpakking, duwt de lucht eruit*, je steekt de naald in de bovenarm. En dan? Trek je even op, om te kijken of je niet in een bloedvat zit? Fout!  De griepvaccinatiecampagne loopt op haar laatste benen, maar dit onderwerp blijft sowieso relevant. Over het griepvaccin in het algemeen heb ik recent nog geblogd ( veilig, effectief, versterkt afweer, beschermt anderen ), en de vraag of je de injectieplaats moet ontsmetten heb ik ook onlangs nog beantwoord ( nee ). Bij deze een nieuwe stelling, die blijkbaar niet alom gekend is: bij het plaatsen van een vaccin in de musculus deltoideus, moet je NIET even optrekken om te kijken of je niet in een bloedvat zit. Ik doe dat zelf ook nog vaak, hoor. Macht der gewoonte. Zelfs eerst de plek ontsmetten, ook al is dat dus niet nodig. Zo kan ik even goed wrijven, en voelen ze de prik niet. Trick of the trade. De naald erin, eventjes optrekken (damn, deed ik het weer), en dan langzaam inspuiten. Want dan heeft de

Bescherming voor Brusselse huishoudhulpen: Wat er verandert

Het Brussels Parlement heeft recentelijk besloten de rechten en arbeidsomstandigheden van huishoudhulpen te versterken. Dit artikel beschrijft de kernpunten van deze ordonnantie en hoe deze de huishoudhulpen in Brussel beïnvloedt. Groeiende behoefte aan bescherming Brussel telt op dit moment 28.137 huishoudhulpen, waarvan 21.393 Brusselaars zijn. 95 procent van hen is vrouw, veelal van buitenlandse afkomst en met een lage opleiding. Zij verzorgen dagelijks de huishoudelijke taken van 116.162 gebruikers. Met zo'n omvangrijke groep is het duidelijk dat hun bescherming en welzijn van het grootste belang zijn, zo stelt Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (DéFI) via zijn ordonnantie.   Opleiding en begeleiding Een kenmerk van de nieuwe regelgeving is de focus op opleiding. Elke nieuwe werknemer in de sector moet een initiële opleiding van 9 uur ondergaan, gevolgd door een jaarlijkse verplichte opleiding van 16 uur. Ter ondersteuning hiervan zullen bedrijven hun werkn