Doorgaan naar hoofdcontent

De ultieme vakantieplek

Een workation. Ken je dat? Hierbij voeren telewerkers hun activiteiten uit van op een exotische vakantiebestemming. Tegenwoordig kan men uiteraard van overal telewerken, mits een goede internetverbinding. Maar er zijn wel een aantal formaliteiten waar je als werkgever aan moet voldoen; dat heb ik dan ook een tijdje terug in een artikel voor Kluwer uitgelegd.

Dat doet wel dromen natuurlijk, want sinds maart vorig jaar ben ik zulk een telewerker, met slechts heel af en toe een fysieke aanwezigheid op de werkvloer.

Dit zal na de zomermaanden wel weer veranderen (behalve als de delta- of een andere variant roet in het eten gooit), maar de volgende weken althans maakt het voor mijn collega's niet uit van waar ik mijn activiteiten uitvoer. En gezien mijn eega vanuit het onderwijs de zomermaanden ook thuis is… waarom doen wij dan niet een workation? Dan voer ik tijdens de werkdag zoals gewoonlijk mijn werk uit, maar kan mijn  gezin genieten van het mooie weer, leuke activiteiten en doen we tijdens de avonden samen lange wandelingen in een feeërieke omgeving.


Dus zijn we wat gaan googelen. Een hotel met een zwembad, een mooie omgeving en - uiteraard - een goede wifi-verbinding. 

Toch behoorlijk prijzig, die vliegvakanties.

En dat voor het voorrecht om de ganse dag in een kleine hotelkamer achter mijn klein laptopscherm te werken, waarschijnlijk aan een geïmproviseerd bureau, zittend op een poef. Mijn gezin zou ook niet eventjes naar de hotelkamer kunnen komen om wat uit te rusten of zo, want papa is er aan het werk. Vliegreizen zijn ook niet echt ecovriendelijk. En tot slot moeten we dan ook opvang voorzien voor onze labrador.

Opnieuw naar google. Een villa in Italië in een mooie omgeving; uiteindelijk willen we gewoonweg dat vakantiegevoel en bovendien is wat privacy toch aangenaam. De prijzen vallen nog mee, enfin toch al een stuk betaalbaarder. Meerdere kamers, dus ik kan op een aparte kamer werken. En last but not least, onze hond kan mee!

Maar de rit met de wagen gaat toch zwaar zijn. De vier uur die we deden op de rit naar Disneyland was al een uitdaging, reiszieke kinderen en zo, wat gaat dat geven als we tien uur rijden naar het Comomeer? En het is dan ook een heel gedoe met covidsafe apps en verzekeringen en wie weet wat nog meer.

Hey Google, zoek een vakantiehuis in Wallonië met mogelijkheid voor huisdier. Want waarom naar het buitenland gaan, in België zijn er toch ook mooie bestemmingen? 

En die zijn er inderdaad! Wel, tot voor kort dan toch; met het recente noodweer is alles er compleet overhoop gehaald. Niet het moment om daar de toerist uit te gaan hangen. Als er zulke dingen gebeuren met je medemens, ga je ook weer beseffen wat een geluk je eigenlijk hebt.

In ieder geval, na lang zoeken hebben we dus uiteindelijk de ultieme vakantieplek gevonden voor mijn workation. Een mooi huis met gratis wifi en alle faciliteiten, onze hond mag er verblijven, winkels in de buurt, een tuin met alle privacy, en rustige wandelpaden in de onmiddellijke omgeving.

Dus van daar uit zal ik de komende weken gedurende de werkdag mijn dagtaken uitvoeren, en de avonden met mijn gezin doorbrengen op een sfeerwandeling, of in die prachtige tuin…

… gewoonweg, bij ons thuis.

Populaire posts van deze blog

Moderne lotusvoeten

Vandaag verscheen een artikel op VRT NWS , dat schoenen met hoge hakken (voorlopig) lijken te hebben afgedaan. Nu kan ik eindelijk een tekst die ik al sinds begin 2020 als "draft" heb staan, publiceren! Wanneer we lezen over de praktijk van het voetinbinden in het oude China, gruwelen we van zulke barbaarse martelpraktijken. Hoe heeft een schoonheidsideaal ooit in zulke mate kunnen ontsporen? Nochtans bezondigen wij ons aan gelijkaardige praktijken, alleen is het moeilijker om zulke dingen objectief te beoordelen, wanneer je zelf in die cultuur verweven zit. Voetinbinden Ik ga dit cultureel gegeven toch even kaderen. De praktijk van voetinbinden heeft zich in China ontwikkeld tijdens de Tang-dynastie (618-907 na Chr.). Het hield in dat men bij jonge meisjes de voeten omzwachtelde. De vier kleine tenen werden naar binnen geplooid en braken uiteindelijk vanzelf. De grote teen bleef recht. Het resultaat was een "lotusvoetje". Dit gold als een teken van wels

Jicht en jus (d'orange)

Recent heb ik gelezen dat softdrinks een jichtopstoot kunnen veroorzaken! Drinken van twee gesuikerde softdrinks per dag zou de kans op een jichtopstoot met 85% doen stijgen. Het vruchtsuiker (fructose) is verantwoordelijk voor dit verhoogd risico, dieetdranken geven geen probleem. Ook andere producten die fructose bevatten (fruitsappen, appels en sinaasappels) geven een verhoogde kans op jicht!? Kijk, dat is dus nieuw voor mij. In alle overzichtslijstjes voor jichtlijders vind je net terug dat je fruit naar believen mag nuttigen. Snoepjes die fructose bevatten moet je dan weer vermijden. Ja, het wordt soms verwarrend. Jicht is een reumatische aandoening. Ze is al heel lang geleden beschreven.  De Griekse geneesheer Hippocrates had het er 25 eeuwen geleden al over. Men dacht wel altijd dat jicht een gevolg was van een overdaad aan alcohol en rijkelijke maaltijden. De jichtlijder kreeg alle schuld voor zijn ziekte in de schoenen geschoven. Maar het is een te hoog urinezuurgehal

Goed nieuws en slecht nieuws

Wat wil je het eerste horen? "Okee, ik heb goed nieuws en slecht nieuws." Je hebt deze zin ongetwijfeld zelf al eens gebruikt. Ik zelf ook; als arts, als ouder en als manager. En waarschijnlijk heb je dezelfde neiging als ik: je begint liefst met het goede nieuws. "Okee, even de resultaten overlopen. Laat ons beginnen met het positieve..." (vriendelijke glimlach) "Ja, algemeen beschouwd waren je jaarresultaten heel goed. Zoals je kunt zien in deze grafiek, scoor je duidelijk boven het gemiddelde, op alle gemeten parameters. Maar -" "Wat zijn parameters, papa?" Tja, mijn jongste dochter is nog maar net vier, ik moet regelmatig dergelijke woorden uitleggen.  Maar plaats jezelf eens in de positie van een student die de uitslag van haar testscores gaat krijgen, of een patiënt die van zijn dokter de resultaten van een bloedanalyse te horen zal krijgen. Denk er echt over na. Wat wil je het eerste horen, het goede nieuws of het slechte ni