Doorgaan naar hoofdcontent

De vaccinatiemaffia

Het seizoen van de griepspuitjes is weer ingetreden. En hiermee ook opmerkingen van de werknemers. "Dat helpt toch niet", "Ik heb die spuit gehad, en ben toch ziek geworden", "Pff, een griepje is toch niet zo erg", "Ik ben nooit ziek, ik heb dat niet nodig", "Die spuiten verzwakken je afweer", en ga zo maar door.

Maar het zijn allemaal heel terechte vragen hoor. Die geneesmiddelenindustrie is werkelijk niet te vertrouwen. En de meeste dokters zijn ook betrokken in het complot, om argeloze burgers in te spuiten met een vloeistof die niet alleen niet helpt tegen griep, maar de zielenpoten nog eens verzwakt op de koop toe. Een ware gezondheidsmaffia is het! De farmaceuticabedrijven verdienen miljarden Euro's door het verkopen van deze ineffectieve vloeistoffen, en de dokters die het toedienen verdienen nog eens ettelijke miljoenen door het behandelen van de later ziekelijke gevaccineerden.
Yeah right.
Wat heeft men toch tegen vaccinaties? Hoeveel mensenlevens zijn er niet door gered! En toch blijven er tal van misvattingen circuleren, soms zelfs mee in de hand gewerkt door - shame on you - een aantal dokters zelf!
Voorstanders van de natuurgeneeskunde en homeopathie vinden dat vaccinatie onnatuurlijk is en dat het afweersysteem van het lichaam zelf zijn werk moet doen. Gewoonweg belachelijk!
Recent waren er nog verdachtmakingen van het Mazelen-bof-rodehond-vaccin, waarbij werd beweerd dat dit het optreden van autisme in de hand zou werken en inflammatoire darmaandoeningen zou veroorzaken. Ik kan met zekerheid zeggen dat zulke kwaadsprekerij volledig uit de lucht gegrepen is. Het vaccin veroorzaakt slechts zelden bijwerkingen (minder dan 0,5% van de gevallen) en die bijwerkingen zijn bovendien licht.
Mazelen kunnen een kind behoorlijk ziek maken, met hoge koorts en huiduitslag. Complicaties als oorontsteking, bronchitis, longontsteking en hersenontsteking komen nogal eens voor. Bof is een ziekte van de speekselklieren die bij 0,5% complicaties geeft als hersen-(vlies)ontsteking. De ziekte kan ook onvruchtbaarheid tot gevolg hebben. Rodehond kan ernstige gevolgen hebben voor het nog ongeboren kind. Eén op de vier met rodehond besmette zwangere vrouwen loopt de kans dat hun kind met een ernstige afwijking wordt geboren.
Ik krijg het dan ook behoorlijk op mijn heupen wanneer ik verneem over de zogenaamde "mazelenparty's" waarbij misleide ouders hun onschuldig kroost blootstellen aan geïnfecteerde leeftijdsgenootjes, en hopen dat ze ook ziek worden.
En als men al (het volkomen terechte) vertrouwen heeft in de standaardvaccinaties, toch staat men vaak weigerachtig tegenover de griepvaccins.
"Het helpt toch niet"
Het griepvaccin heeft een bewezen efficiëntie van ongeveer 70%. De doeltreffendheid varieert wel wat volgens leeftijd. Gevaccineerde personen kunnen nog de griep krijgen, maar meestal in een minder zware vorm. De doeltreffendheid uit zich voornamelijk in een vermindering van de complicaties: dankzij het vaccin vermindert het aantal hospitalisaties met 70% en het sterftecijfer met 80%.
"Ik kreeg een griepspuitje en toch werd ik ziek"
Het griepvaccin beschermt enkel tegen griepvirussen. Niet tegen andere winterkwaaltjes die door totaal andere virussen worden veroorzaakt. Zo kun je bijvoorbeeld toch nog een verkoudheid of een keelontsteking krijgen. Veel te vaak wordt dit verward met een griep. En zoals ik eerder zei, je kunt nog de griep krijgen, maar minder erg. Vind je dat je ziek was? Beeld je dan in wat het geweest zou zijn zónder de vaccinatie.
"Ik word nooit ziek"
Het vaccin wordt niet alleen aangeraden aan risicopersonen, maar ook aan personen die met hen in contact komen en hen kunnen besmetten. Het vaccin voorkomt mogelijke complicaties. Destijds vaccineerde men alle kinderen in Japan tegen het griepvirus. In de jaren ’90 werd dit vaccinatieprogramma onder politieke druk stopgezet. Het gevolg? Een enorme toename in sterfte bij de oudere bevolking.
"Een griepje is toch niet zo erg"
Elk jaar overlijden er in ons land enkele honderden mensen ten gevolge van complicaties. Vooral hartpatiënten, mensen met een longziekte, nier- en leverpatiënten, suikerzieken en ook 65-plussers worden tot die risicogroepen gerekend. Ouderen die in een bejaarden- of verzorgingstehuis verblijven, zijn bij een epidemie uiterst vatbaar voor besmetting.
"Vaccinaties verzwakken je afweer"
Het vaccin wordt bereid op basis van een aantal stammen van het griepvirus die onschadelijk gemaakt worden. Die stammen veroorzaken nog steeds een immuunrespons, waardoor de ingeënte persoon beschermende antistoffen aanmaakt. Het lichaam herkent geen verschil met blootstelling aan de "echte" griep, de afweerreactie is EXACT hetzelfde.
Oh, ik zou hier nog uren langer over kunnen doorbomen, maar dat zal ik je maar besparen. Geloof me gewoon op mijn woord wanneer ik zeg dat vaccinaties mensenlevens redden, en dat diegenen die anders beweren misdadig verkeerd zitten. En al het wetenschappelijk bewijs staat aan mijn kant.
---
Aanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad voor de griepvaccinatie.
Griepvaccinatie wordt door de Hoge Gezondheidsraad ten zeerste aanbevolen voor alle personen met een verhoogd risico op verwikkelingen, namelijk
1. alle personen ouder dan 65 jaar, ook indien zij in een goede algemene gezondheid verkeren.
2. alle personen die in een instelling verblijven.
3. alle patiënten vanaf de leeftijd van 6 maanden die lijden aan een chronische aandoening van de longen, het hart, de lever, de nieren, het metabolisme of die lijden aan immuniteitsstoornissen.
Vaccinatie resulteert in een vermindering van hospitalisaties omwille van verwikkelingen van het basislijden, pneumonie of ernstige influenza en in een daling van de mortaliteit ten gevolge van deze aandoeningen.
4. kinderen tussen de leeftijd van 6 maanden en 18 jaar, die een langdurige aspirinetherapie ondergaan wegens het gevaar voor Reye syndroom.
Daarenboven kan op individuele basis de griepvaccinatie aangeraden worden voor personen tussen 50 en 64 jaar, vermits tenminste 1 op 3 van hen een risico op verwikkelingen vertonen. Vooral personen die roken, zwaarlijvig zijn of overmatig alcohol gebruiken komen hiervoor in aanmerking. Velen van hen realiseren zich niet dat zij een verhoogd risico lopen voor ernstige ziekte of zelfs sterfte in geval van influenza.
Griepvaccinatie bij de gezonde, professioneel actieve volwassenen leidt bovendien tot minder luchtweginfecties, minder consultaties bij de huisarts en minder dagen ziekteverzuim.
Ten slotte dienen personen die de ziekte kunnen overdragen aan risicopersonen eveneens gevaccineerd te worden. Het betreft voornamelijk alle medisch en paramedisch personeel (o.m. van ziekenhuizen en andere verzorgingsinstellingen zoals rusthuizen) en personen (ook kinderen) die onder hetzelfde dak wonen als de risicopersoon.
Het geschikte tijdstip voor toediening van het jaarlijkse griepvaccin is vanaf eind september tot begin december. De duur van bescherming is in de regel voldoende lang, zelfs indien de griep pas laat in de winter verschijnt, zoals tijdens het voorbije jaar. Het vaccin kan al na een week werkzaam zijn en bescherming bieden.
Amerikaanse wetenschappers pleiten ervoor dat niet alleen bejaarden (plus 65 jaar) en bepaalde categoriën van risicopatiënten zich jaarlijks laten inenten tegen de griep, maar dat alle volwassenen zich zouden laten vaccineren.
De onderzoekers gebruikten een computermodel waarmee de kosten (van het vaccin, de vaccinatie, verloren werkdagen, ziekenhuisopnames enz.) en baten van een veralgemeende vaccinatie werden vergeleken. Alleen bij een zeer beperkte griepepidemie wogen de kosten zwaarder door dan de baten.
Het griepvaccin heeft een algemene efficiëntie van 70%; de doeltreffendheid varieert volgens leeftijd.
Gevaccineerde personen kunnen dus toch nog de griep krijgen, maar meestal gaat het dan om een minder zware vorm. De doeltreffendheid uit zich voornamelijk in een reductie van de complicaties: dankzij het vaccin vermindert het aantal hospitalisaties met 70% en het sterftecijfer met 80%.
Uiteraard biedt het griepvaccin alleen maar bescherming tegen de griepvirussen en niet tegen andere winterkwaaltjes die door totaal andere virussen worden veroorzaakt. Zo kan u ondanks de griepprik bijvoorbeeld toch nog een verkoudheid of een keelontsteking krijgen. Dit betekent niet dat het griepvaccin heeft gefaald, maar gewoon dat u pech hebt en het slachtoffer bent geworden van een ander virus.

Populaire posts van deze blog

Jicht en jus (d'orange)

Recent heb ik gelezen dat softdrinks een jichtopstoot kunnen veroorzaken! Drinken van twee gesuikerde softdrinks per dag zou de kans op een jichtopstoot met 85% doen stijgen. Het vruchtsuiker (fructose) is verantwoordelijk voor dit verhoogd risico, dieetdranken geven geen probleem. Ook andere producten die fructose bevatten (fruitsappen, appels en sinaasappels) geven een verhoogde kans op jicht!? Kijk, dat is dus nieuw voor mij. In alle overzichtslijstjes voor jichtlijders vind je net terug dat je fruit naar believen mag nuttigen. Snoepjes die fructose bevatten moet je dan weer vermijden. Ja, het wordt soms verwarrend. Jicht is een reumatische aandoening. Ze is al heel lang geleden beschreven.  De Griekse geneesheer Hippocrates had het er 25 eeuwen geleden al over. Men dacht wel altijd dat jicht een gevolg was van een overdaad aan alcohol en rijkelijke maaltijden. De jichtlijder kreeg alle schuld voor zijn ziekte in de schoenen geschoven. Maar het is een te hoog urinezuurgehal

Is maté oké?

Maté is een infusie van yerba maté bladeren in heet water. Het lijkt nog het meeste op thee, en wordt in de Zuid-Amerikaanse landen ook in plaats hiervan en in plaats van koffie gedronken. Eeuwenoud symbool van gezondheid en vriendschap, is deze drank er hét sociale bindmiddel. Maté is ook in de lage landen verkrijgbaar, in kruidenwinkels maar ook in grootwarenhuizen. En het heeft een afzetmarkt. Niet alleen bij inwijkelingen uit Zuid-Amerika. Maté wordt, naast groene thee, namelijk ook aanbevolen als hulpmiddel bij afvallen. Op een relatief bekende website staat maté geklasseerd onder "planten zonder risico", "... U kunt ook rechtstreeks thee van maté of groene thee nemen: gemakkelijk te vinden en veelvuldig gebruikt ..." Tal van dieetwebsites raden ook maté aan, omwille van tal van redenen: naast bijkomend gewichtsverlies, heeft het een beschermend effect op het hart. Het doet de slechte cholesterol dalen en beschermt tegen beschadigingen van het DNA. Het h

Calciumhydroxide in water

Kalkwater of kalkmelk is een oplossing van calciumhydroxide (Ca(OH) 2 ) in water. Calciumhydroxide is weinig oplosbaar in water. “0,17 gram per 100 ml water”. Bron: Chemiekaarten 19 e editie 2004. “Licht oplosbaar in water van 20°C : 1,65 g/l” Bron: Carmeuse.nl In water valt Ca(OH) 2 uiteen in Ca 2+ - en OH - -ionen. Hierdoor ontstaat een basische oplossing. De pH van een oplossing van 0,01% is 11,3. “pH: 11.3 (0.01% at 25 deg C); 12.5 to 12.7 (saturated solution (0.18 g/100 mL) at 25 deg C)” Bron: Intox.org Bij een gesatureerde oplossing (= maximum oplosbare hoeveelheid) bedraagt de pH 12,4 tot 12,8. “pH (saturated solution): 12.4” Bron: Sultanchemists.com “pH: 12,5-12,8 bij een concentratie van 1.070 mg/l” Bron: Carmeuse.nl Bij een langere blootstelling aan calciumhydroxide zullen de huidletsels meer uitgesproken zijn. Dit staat ook als dusdanig vermeld op veiligheidsfiches over calciumhydroxide. “Calcium hydroxide penetrates the ski