Doorgaan naar hoofdcontent

Het dodelijk sms'je

Haast elke dag zie ik wel iemand bellen terwijl hij of zij aan het rijden is; en elke keer erger ik me weer: waarom investeren ze niet even 50 euro in een handenvrij toestel? 


Maar eigenlijk maakt dat niet zoveel uit. Het is niet de hand die van het stuur af is die het bellen tijdens het rijden zo gevaarlijk maakt (het helpt natuurlijk ook niet), maar de aandacht die van de weg af is, en gericht op de spreker aan de lijn. Zoals uit onderzoek steeds duidelijker blijkt: de mens is een verschrikkelijke multitasker. Dus ofwel let je op de weg, ofwel geef je aandacht aan de beller. 

De sociale situatie is niet te vergelijken met de aandacht die je richt op een medepassagier, die wijselijk zijn mond houdt wanneer het verkeer wat te druk wordt, of behulpzaam "OH MIJN GOD EEN VRACHTWAGEN WE GAAN ERAAN" roept, wanneer je eventjes over de witte streep gaat (en werkelijk, mijn lieve echtgenote, het was nergens voor nodig om zo dramatisch te doen).

Het is - gelukkig maar - ook niet te vergelijken met het luisteren naar een radio of naar een audioboek, zoals ik onlangs nog heb vernomen toen ik op de rit naar Brussel luisterde naar A Deadly Wandering: A Tale of Tragedy and Redemption in the Age of Attention van Matt Richtel. In geen van beide opties is er sprake van sociale interactie, waardoor de aandacht minder sterk afdwaalt. Het is uiteraard nog altijd het beste dat je nergens naar luistert tijdens het rijden, maar het risico is alleszins een stuk lager dan bij bellen (al dan niet handenvrij) of, nog het ergste, sms'en tijdens het rijden. 

Sms'en tijdens het rijden? Wie is nu zo belazerd om dat te doen? Jaja, geef maar eerlijk toe, wie heeft niet al eens tijdens het rijden vluchtig gekeken naar een berichtje van je wederhelft ("Haal jij frieten vanavond?"), of zelfs vlotjes een antwoord getypt ("Nee hoor schat, ik zal straks wel snel even een gezonde maaltijd klaarmaken"*)?

Door dit alles verslechtert het rijgedrag, dat vergelijkbaar wordt met iemand die 0,8 promille alcohol in zijn bloed heeft. De vergelijking gaat wel niet helemaal op, omdat de aandacht van iemand die aan het sms'en is slechts tijdelijk afdwaalt, terwijl een dronken chauffeur de hele rit laveloos achter het stuur zit.

In ieder geval, ik probeer de laatste jaren het bellen terwijl ik aan het rijden ben te beperken; meestal neem ik gewoonweg niet op. Wanneer ik echt moet opnemen, ga ik ergens aan de kant staan. En ik ga zeker niet ontvangen sms-berichtjes bekijken; dat wacht maar totdat ik thuis ben.**

Dus ik hoop van harte dat iedereen die dit leest, ook voldoende sterk in zijn schoenen zal staan om dezelfde houding aan te nemen.

*Het werkelijke antwoord zal eerder "Ok" zijn, maar ik moet op mijn blog toch een beetje de schijn ophouden, niet?

**I'm lying! Ik zit nog steeds aan de lopende band te bellen tijdens het rijden, en een sms-berichtje is te belastend voor mijn nieuwsgierigheid om niet te bekijken. Ik weet dat het risicovol is, en dat ik het eigenlijk niet zou mogen doen, maar ik kan het niet laten! 

Populaire posts van deze blog

Cyanide

En nog eens een strikt arbeidsgeneeskundig blogartikel. Een van de aan mij toegewezen bedrijven heeft informatie gevraagd over cyanides. Redelijk gespecialiseerde informatie wellicht, maar relevant voor bedrijven die met blauwzuur werken. En om collega's arbeidsgeneesheren en preventieadviseurs het opzoekwerk te besparen, maak ik de tekst ook maar publiek. --- CYANIDE 1. Fysische en chemische eigenschappen HCN Heerlijk verfrissend... eh, ruik ik amandelen? HCN is een kleurloze vloeistof of kleurloos gas met de karakteristieke geur van bittere amandelen. HCN gas en vloeistof zijn mengbaar met water en oplosbaar in ethanol en ether. Het kook- en smeltpunt van HCN zijn respectievelijk 25,70°C en -13,24°C. HCN wordt gebruikt als ontsmettings- of desinfectiemiddel, of in chemische syntheses. NaCN en KCN De zouten NaCN en KCN zijn witte, kristallijne vaste stoffen met een lichte amandelgeur. Het smeltpunt van NaCN is 560°C en van KCN 620-635°C. KCN is goed oplosbaar i

Is maté oké?

Maté is een infusie van yerba maté bladeren in heet water. Het lijkt nog het meeste op thee, en wordt in de Zuid-Amerikaanse landen ook in plaats hiervan en in plaats van koffie gedronken. Eeuwenoud symbool van gezondheid en vriendschap, is deze drank er hét sociale bindmiddel. Maté is ook in de lage landen verkrijgbaar, in kruidenwinkels maar ook in grootwarenhuizen. En het heeft een afzetmarkt. Niet alleen bij inwijkelingen uit Zuid-Amerika. Maté wordt, naast groene thee, namelijk ook aanbevolen als hulpmiddel bij afvallen. Op een relatief bekende website staat maté geklasseerd onder "planten zonder risico", "... U kunt ook rechtstreeks thee van maté of groene thee nemen: gemakkelijk te vinden en veelvuldig gebruikt ..." Tal van dieetwebsites raden ook maté aan, omwille van tal van redenen: naast bijkomend gewichtsverlies, heeft het een beschermend effect op het hart. Het doet de slechte cholesterol dalen en beschermt tegen beschadigingen van het DNA. Het h

Artificiële intelligentie op het werk: voorbeeld van een nuttige toepassing voor de preventieadviseurs

Het is moeilijk om specifieke voorspellingen te doen over wat er de komende jaren belangrijk zal zijn op het vlak van preventie op het werk in België, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals de ontwikkelingen op het gebied van technologie, wetgeving en economie. Het is wel waarschijnlijk dat artificiële intelligentie een belangrijke rol zal spelen. EU-OSHA en Eurofound hebben recent rapporten gepubliceerd over hoe AI de arbeidsomstandigheden kan beïnvloeden. Ook zal de nieuwe campagne van EU-OSHA voor 2023-2025 focussen op nieuwe digitale technologieën op het werk. Ik heb daar in de zomer van 2022 al een aantal artikelen aan besteed, en naar aanleiding hiervan heeft Ruben Baes van Amelior me gevraagd om er een workshop over te geven aan preventieadviseurs, wat ik met veel plezier ook heb gedaan. Het is echt een boeiend onderwerp, en mensen beseffen nog niet hoeveel ze nu al in contact komen met AI op het werk. Die suggesties die Outlook geeft om te antwoorden op een m