Doorgaan naar hoofdcontent

Groener gras

Anderhalf jaar covidpandemie heeft bij heel wat mensen wat losgemaakt. Het aantal werknemers dat hun baan opzegt, is ook in België sinds lange tijd niet zo hoog geweest.


Dit fenomeen is deels te wijten aan een toename van het aanbod op de arbeidsmarkt. In 2020 en zeker tijdens de eerste maanden van de pandemie waren er maar heel weinig banen beschikbaar, zodat veel werknemers hun plannen voor loopbaanverandering in de wacht zetten.

Maar dat is slechts het halve verhaal. Veel nieuwe mensen zijn nu om verschillende redenen actief op zoek naar verandering in hun leven.

Sommige mensen zijn door de pandemie bijvoorbeeld gaan beseffen dat het leven te kort is om tijd door te brengen in de verkeerde onderneming, met de verkeerde mensen of in een roeping waar ze niet langer in geloven. En dat is een goede zaak! Als de pandemie je nieuwe inzichten heeft gegeven, is dat een geschenk. En door hierop actie te nemen, kun je de rest van je leven een nieuwe wending geven.

Er is echter een minstens even grote groep werknemers die zich opgebrand voelt na een moeilijke periode met veel stress en een toegenomen werkdruk, en gewoon verandering wil. Ook in mijn kennissenkring hoor ik wel eens zeggen dat ze ander werk zouden willen doen dat meer voldoening geeft, meer mogelijkheden tot telewerk (of net niet), beter betaald wordt en een betere work-life balance geeft. Oh nou, tja dat wil ik ook wel!

Wil je veranderen omdat je het wat rustiger aan wil doen? Besef dan dat het starten van een nieuwe baan meestal een periode is van hoge stress, waarbij je extra inspanningen moet leveren om je in te werken en relaties met nieuwe collega's moet opbouwen. Het gras is bovendien groener aan de overkant. Recruitement is propaganda. Die droombaan met massa's ontwikkelmogelijkheden en flexibiliteit? Die blijkt uiteindelijk toch niet zo anders te zijn als je huidige job. Die B&B die je gaat uitbaten in de Provence? Dat is ook hard werken hoor.

En wil je veranderen gewoon "om iets anders te doen"? Wel, ik moet dan denken aan een scène uit de film Total Recall. De vakantieconsulent vraagt aan Arnold: "Wat is er precies hetzelfde aan elke vakantie die je ooit hebt gemaakt?" Het antwoord: "jezelf". Wat ik wil zeggen: als je je niet goed in je vel voelt, dan gaat een verandering van werk je geen soelaas bieden. Je gaat je in die nieuwe job even ellendig voelen. De verandering zal in zulke gevallen niet van buitenaf komen, maar moeten beginnen van binnen jezelf.

Dus ja, het leven is inderdaad te kort om je hele carrière te besteden aan iets wat je niet leuk vindt, of waarbij je moet werken met mensen die je niet vertrouwt of respecteert. In zulke gevallen zal verandering zeker gerechtvaardigd zijn. Maar neem geen impulsieve beslissingen. Het gras lijkt altijd groener aan de overkant, totdat we die kant van dichtbij bekijken.

Populaire posts van deze blog

Mis geen twee keer

Weet je nog dat ik een paar jaar geleden blogde over mijn doelstellingen? Nou, ik heb een kleine bekentenis te doen. Ik was een beetje uitgepraat over mijn doelen en ik had er ook een tijdje moeite mee. Na een acute periode van covid (na twee dagen was ik weer aan het werk) heb ik verrassend lang moeite gehad om mijn dagelijkse tienduizend stappen te halen. Ik was gewoon uitgeput, mijn conditie was plotsklaps verslechterd. Het duurde even voordat ik weer in vorm was. Uiteindelijk haalde ik mijn doelstelling van gemiddeld 10.000 stappen per dag net niet in 2022 💀. Aanvankelijk was dat dus omdat ik gewoonweg niet meer kon (ik zal het maar niet hebben over het aantal ibuprofens dat ik maandenlang heb genomen om de dag door te komen), maar na vier maanden of zo was dat wel verbeterd. En vanaf dan waren het eerder mijn nieuwe gewoontes waardoor ik er niet meer aan toe kwam om de extra effort te doen. Het nieuwe jaar heb ik ook niet goed ingezet; de eerste week was er één dag waarop ik de t

Cyanide

En nog eens een strikt arbeidsgeneeskundig blogartikel. Een van de aan mij toegewezen bedrijven heeft informatie gevraagd over cyanides. Redelijk gespecialiseerde informatie wellicht, maar relevant voor bedrijven die met blauwzuur werken. En om collega's arbeidsgeneesheren en preventieadviseurs het opzoekwerk te besparen, maak ik de tekst ook maar publiek. --- CYANIDE 1. Fysische en chemische eigenschappen HCN Heerlijk verfrissend... eh, ruik ik amandelen? HCN is een kleurloze vloeistof of kleurloos gas met de karakteristieke geur van bittere amandelen. HCN gas en vloeistof zijn mengbaar met water en oplosbaar in ethanol en ether. Het kook- en smeltpunt van HCN zijn respectievelijk 25,70°C en -13,24°C. HCN wordt gebruikt als ontsmettings- of desinfectiemiddel, of in chemische syntheses. NaCN en KCN De zouten NaCN en KCN zijn witte, kristallijne vaste stoffen met een lichte amandelgeur. Het smeltpunt van NaCN is 560°C en van KCN 620-635°C. KCN is goed oplosbaar i

Is maté oké?

Maté is een infusie van yerba maté bladeren in heet water. Het lijkt nog het meeste op thee, en wordt in de Zuid-Amerikaanse landen ook in plaats hiervan en in plaats van koffie gedronken. Eeuwenoud symbool van gezondheid en vriendschap, is deze drank er hét sociale bindmiddel. Maté is ook in de lage landen verkrijgbaar, in kruidenwinkels maar ook in grootwarenhuizen. En het heeft een afzetmarkt. Niet alleen bij inwijkelingen uit Zuid-Amerika. Maté wordt, naast groene thee, namelijk ook aanbevolen als hulpmiddel bij afvallen. Op een relatief bekende website staat maté geklasseerd onder "planten zonder risico", "... U kunt ook rechtstreeks thee van maté of groene thee nemen: gemakkelijk te vinden en veelvuldig gebruikt ..." Tal van dieetwebsites raden ook maté aan, omwille van tal van redenen: naast bijkomend gewichtsverlies, heeft het een beschermend effect op het hart. Het doet de slechte cholesterol dalen en beschermt tegen beschadigingen van het DNA. Het h