Doorgaan naar hoofdcontent

De kantoorzombies

Als arbeidsgeneesheer voer ik een jaarlijkse rondgang uit in de aan mij toegewezen bedrijven. Een bedrijfsbezoek heet dat. Kijken of de mensen veilig hun werk kunnen uitvoeren, of er risico's zijn waarop ik moet letten tijdens de jaarlijkse onderzoeken, wijzen op gevaren en oplossingen aanreiken, enzovoorts enzoverder. Ik zou hier een gedetailleerd overzicht kunnen geven van de vijf pijlers van gezondheidsrisico's waar we naar kijken, maar ik heb geen zin. En het is eigenlijk toch saaie boel, dus prijs je gelukkig.

Nu, rondgangen in chemische fabrieken kunnen echt wel boeiend zijn. Je krijgt inzicht in de productieprocessen van het bedrijf, grote indrukwekkende machines met tal van buizen en tellers. Gemeentebesturen zijn ook leuk om te doen. Je bezoekt tal van gevarieerde locaties. Van garages tot kinderdagverblijven, zwembaden tot kerkhoven.

Maar o, o de administratieve werkplaatsen. Burelen met enkel administratieve bediendes. Je kijkt naar de ergonomische aspecten van de werkplaatsen. Je weet wel, staat je scherm recht voor je, niet te hoog, niet te laag. Heb je een goede bureaustoel. Niet te weinig licht van buiten. Etcetera. The usual. Maar vraag niet of ze klachten hebben. Want dat hebben ze. In overvloed. Het arbeidsklimaat is steevast de boosdoener. Het is te warm. Het is te koud. Er is teveel tocht. Er is te weinig zuurstof. Het ruikt muf. De lucht is te droog. Te vochtig. Heb je ooit een zombiefilm gezien, waarin een van de protagonisten ingesloten raakt en door schuifelende, strompelende zombies wordt overrompeld? Dan weet je wat ik bedoel. "Te droog! Droog!" "Koud!" "Kouuuud!"
"Ik zet het in het verslag!" bezweer ik hen dan. "Kijk, ik neem foto's van de airco!" en daarmee weer ik hen succesvol af. Maar het jaar erop moet ik wederom spitsroeden lopen, en nu helpt mijn fototoestel niet meer. "Wat heeft het voor zin dat je foto's neemt? Het haalt toch niets uit! Er wordt toch niets gedaan aan onze problemen." Vrouwen zijn het fanatiekst. "Mensen worden ziek! Doe er iets aan!" En dan worden er klimaatmetingen en comfortmetingen uitgevoerd, met het meten van de temperatuur en de luchtvochtigheid en de luchtstromingen en het CO2-gehalte. En er wordt niets abnormaals gevonden. Maar de klachten blijven aanwezig.

Ik heb eens de vergissing begaan om mijn verzuchtingen toe te vertrouwen aan een personeelsverantwoordelijke. "Overal waar mensen bureauwerk doen," zuchtte ik, "hoor ik klachten over het arbeidsklimaat. Ook hier. In eenzelfde ruimte heeft de helft het te koud en de andere helft te warm. Maar met de temperatuur is niets aan de hand." Waarop de personeelsverantwoordelijke verontwaardigd reageerde. "Maar het is hier wél te koud!"
Ze was één van hen! Eén van de kantoorzombies!

Vandaag las ik het volgende waargebeurde verhaal. Een onderhoudswerkman had altijd hommeles in een kantoor met dertig vrouwen. Hij kreeg de temperatuur nooit op een niveau dat aanvaardbaar was voor iedereen. Uiteindelijk heeft hij twintig nepthermostaten laten installeren. Alle vrouwen werd verteld dat elke thermostaat de temperatuur in de zone daarrond bepaalde. Het probleem was opgelost. Nu dat iedereen "controle" had over hun eigen thermostaat, was er geen hinder meer.
Briljant!

Populaire posts van deze blog

Is maté oké?

Maté is een infusie van yerba maté bladeren in heet water. Het lijkt nog het meeste op thee, en wordt in de Zuid-Amerikaanse landen ook in plaats hiervan en in plaats van koffie gedronken. Eeuwenoud symbool van gezondheid en vriendschap, is deze drank er hét sociale bindmiddel. Maté is ook in de lage landen verkrijgbaar, in kruidenwinkels maar ook in grootwarenhuizen. En het heeft een afzetmarkt. Niet alleen bij inwijkelingen uit Zuid-Amerika. Maté wordt, naast groene thee, namelijk ook aanbevolen als hulpmiddel bij afvallen. Op een relatief bekende website staat maté geklasseerd onder "planten zonder risico", "... U kunt ook rechtstreeks thee van maté of groene thee nemen: gemakkelijk te vinden en veelvuldig gebruikt ..." Tal van dieetwebsites raden ook maté aan, omwille van tal van redenen: naast bijkomend gewichtsverlies, heeft het een beschermend effect op het hart. Het doet de slechte cholesterol dalen en beschermt tegen beschadigingen van het DNA. Het h

Moet je bij het vaccineren optrekken om te kijken of je niet in een bloedvat zit?

Je haalt het vaccin uit de verpakking, duwt de lucht eruit*, je steekt de naald in de bovenarm. En dan? Trek je even op, om te kijken of je niet in een bloedvat zit? Fout!  De griepvaccinatiecampagne loopt op haar laatste benen, maar dit onderwerp blijft sowieso relevant. Over het griepvaccin in het algemeen heb ik recent nog geblogd ( veilig, effectief, versterkt afweer, beschermt anderen ), en de vraag of je de injectieplaats moet ontsmetten heb ik ook onlangs nog beantwoord ( nee ). Bij deze een nieuwe stelling, die blijkbaar niet alom gekend is: bij het plaatsen van een vaccin in de musculus deltoideus, moet je NIET even optrekken om te kijken of je niet in een bloedvat zit. Ik doe dat zelf ook nog vaak, hoor. Macht der gewoonte. Zelfs eerst de plek ontsmetten, ook al is dat dus niet nodig. Zo kan ik even goed wrijven, en voelen ze de prik niet. Trick of the trade. De naald erin, eventjes optrekken (damn, deed ik het weer), en dan langzaam inspuiten. Want dan heeft de

Bescherming voor Brusselse huishoudhulpen: Wat er verandert

Het Brussels Parlement heeft recentelijk besloten de rechten en arbeidsomstandigheden van huishoudhulpen te versterken. Dit artikel beschrijft de kernpunten van deze ordonnantie en hoe deze de huishoudhulpen in Brussel beïnvloedt. Groeiende behoefte aan bescherming Brussel telt op dit moment 28.137 huishoudhulpen, waarvan 21.393 Brusselaars zijn. 95 procent van hen is vrouw, veelal van buitenlandse afkomst en met een lage opleiding. Zij verzorgen dagelijks de huishoudelijke taken van 116.162 gebruikers. Met zo'n omvangrijke groep is het duidelijk dat hun bescherming en welzijn van het grootste belang zijn, zo stelt Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (DéFI) via zijn ordonnantie.   Opleiding en begeleiding Een kenmerk van de nieuwe regelgeving is de focus op opleiding. Elke nieuwe werknemer in de sector moet een initiële opleiding van 9 uur ondergaan, gevolgd door een jaarlijkse verplichte opleiding van 16 uur. Ter ondersteuning hiervan zullen bedrijven hun werkn