Doorgaan naar hoofdcontent

Love potion nr. 9

Ik herinner me de film “Love potion nr. 9” nog levendig. Deze pretentieloze film handelt over een liefdeselixir, nummer acht (nee, niet nummer negen – je moet de film maar zien).

Dit middel beïnvloedt de stembanden, waardoor deze bij het spreken microtremoren voortbrengen die specifieke haarcellen van het binnenoor stimuleren. Dit heeft tot gevolg dat het de spreker onweerstaanbaar maakt voor het andere geslacht. Het maakt luisteraars van dezelfde sekse vijandig. Het effect duurt wel slechts vier uren.
Ja, je merkt het, de film was op wetenschappelijk vlak zeer goed uitgewerkt. In die mate zelfs, dat ik me deze technische uitleg na vijftien jaar nog steeds vlekkeloos voor de geest kan halen (en ik heb de informatie ook gegoogeld. Maar ik herinnerde het me nog correct. Je ziet, belangrijke dingen onthou ik wel!).
Maar ook al was het concept wetenschappelijk degelijk onderbouwd, toch had ik enige twijfels over zulk een gedurfde hypothese. Feromonen tot daar aan toe, maar geluidsgolven?

Maar wat lees ik nu in een recent artikel? De stem van een vrouw wordt aantrekkelijker tijdens haar vruchtbare periode. Op haar meest vruchtbare moment is de stem van een vrouw het aantrekkelijkst.
De onderzoekers namen de stemmen op van een groep vrouwen op vier verschillende momenten gedurende hun menstruatiecyclus. Die opnames werden beoordeeld door mannen en vrouwen. Beide groepen vonden de stemmen het meest sexy als ze opgenomen waren in de piek van de menstruatiecyclus. En andersom bleek het ook te kloppen. De stemmen werden het onaantrekkelijkst gevonden in niet-vruchtbare periodes.
De onderzoekers suggereren dat het verschil in stemkleur veroorzaakt wordt door het verschil in het aantal sekshormonen.

Nu die sekshormonen in een flesje gieten, en laat het geld maar binnenstromen! (gepatenteerd idee)

Populaire posts van deze blog

Is maté oké?

Maté is een infusie van yerba maté bladeren in heet water. Het lijkt nog het meeste op thee, en wordt in de Zuid-Amerikaanse landen ook in plaats hiervan en in plaats van koffie gedronken. Eeuwenoud symbool van gezondheid en vriendschap, is deze drank er hét sociale bindmiddel. Maté is ook in de lage landen verkrijgbaar, in kruidenwinkels maar ook in grootwarenhuizen. En het heeft een afzetmarkt. Niet alleen bij inwijkelingen uit Zuid-Amerika. Maté wordt, naast groene thee, namelijk ook aanbevolen als hulpmiddel bij afvallen. Op een relatief bekende website staat maté geklasseerd onder "planten zonder risico", "... U kunt ook rechtstreeks thee van maté of groene thee nemen: gemakkelijk te vinden en veelvuldig gebruikt ..." Tal van dieetwebsites raden ook maté aan, omwille van tal van redenen: naast bijkomend gewichtsverlies, heeft het een beschermend effect op het hart. Het doet de slechte cholesterol dalen en beschermt tegen beschadigingen van het DNA. Het h

Moet je bij het vaccineren optrekken om te kijken of je niet in een bloedvat zit?

Je haalt het vaccin uit de verpakking, duwt de lucht eruit*, je steekt de naald in de bovenarm. En dan? Trek je even op, om te kijken of je niet in een bloedvat zit? Fout!  De griepvaccinatiecampagne loopt op haar laatste benen, maar dit onderwerp blijft sowieso relevant. Over het griepvaccin in het algemeen heb ik recent nog geblogd ( veilig, effectief, versterkt afweer, beschermt anderen ), en de vraag of je de injectieplaats moet ontsmetten heb ik ook onlangs nog beantwoord ( nee ). Bij deze een nieuwe stelling, die blijkbaar niet alom gekend is: bij het plaatsen van een vaccin in de musculus deltoideus, moet je NIET even optrekken om te kijken of je niet in een bloedvat zit. Ik doe dat zelf ook nog vaak, hoor. Macht der gewoonte. Zelfs eerst de plek ontsmetten, ook al is dat dus niet nodig. Zo kan ik even goed wrijven, en voelen ze de prik niet. Trick of the trade. De naald erin, eventjes optrekken (damn, deed ik het weer), en dan langzaam inspuiten. Want dan heeft de

Bescherming voor Brusselse huishoudhulpen: Wat er verandert

Het Brussels Parlement heeft recentelijk besloten de rechten en arbeidsomstandigheden van huishoudhulpen te versterken. Dit artikel beschrijft de kernpunten van deze ordonnantie en hoe deze de huishoudhulpen in Brussel beïnvloedt. Groeiende behoefte aan bescherming Brussel telt op dit moment 28.137 huishoudhulpen, waarvan 21.393 Brusselaars zijn. 95 procent van hen is vrouw, veelal van buitenlandse afkomst en met een lage opleiding. Zij verzorgen dagelijks de huishoudelijke taken van 116.162 gebruikers. Met zo'n omvangrijke groep is het duidelijk dat hun bescherming en welzijn van het grootste belang zijn, zo stelt Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (DéFI) via zijn ordonnantie.   Opleiding en begeleiding Een kenmerk van de nieuwe regelgeving is de focus op opleiding. Elke nieuwe werknemer in de sector moet een initiële opleiding van 9 uur ondergaan, gevolgd door een jaarlijkse verplichte opleiding van 16 uur. Ter ondersteuning hiervan zullen bedrijven hun werkn