Doorgaan naar hoofdcontent

De Wet van Parkinson

"Een taak die je uitvoert gaat meer tijd in beslag nemen naarmate er meer tijd beschikbaar is".


Deze wet is in 1955 gepubliceerd in The Economist door de Britse schrijver Cyril Northcote Parkinson.

Hij kwam op het idee door naar ambtenaren en managers te kijken. Het aantal personeelsleden op het Britse Ministerie van Koloniën nam in de jaren vijftig flink toe, terwijl het aantal koloniën juist afnam.

Parkinson vond hiervoor twee verklaringen:

  • Managers hebben graag ondergeschikten, dus ze zullen altijd nieuwe personeelsleden aanwerven ook al is daar geen reden voor.
  • Als er niet genoeg werk is om de tijd te vullen, bedenken managers onbenullig werk voor elkaar.

Dit principe is ook van toepassing voor jezelf. 

Destijds merkte ik dat ik steevast één dag "te weinig" had om het vak voor mijn volgend examen voldoende onder de knie te krijgen, ongeacht hoeveel of hoe weinig tijd ik ervoor had. Ik was gewoonweg meer geneigd om sneller of trager te studeren, afhankelijk van hoeveel tijd ik nog beschikbaar had. De deadline wordt de norm, ongeacht de hoeveelheid werk.

Om de proef op de som te nemen, heb ik me voorgenomen om dit blogartikel af te ronden in 15 minuten. Doorgaans zit ik toch 20-30 minuten te schrijven en wat te herwerken, maar nu dus niet. Come what may, ik publiceer dit na er (met een timer) een kwartier aan gewerkt te hebben.

Tip voor jou: heb je een ingeschatte tijdsbesteding of een bepaalde deadline voor een taak? Halveer de tijdsbesteding, of zet de deadline een stuk naar voor. Kijk in welke tijd je het effectief afkrijgt.


Bam! 11,5 minuten. Het werkt!

Populaire posts van deze blog

Cyanide

En nog eens een strikt arbeidsgeneeskundig blogartikel. Een van de aan mij toegewezen bedrijven heeft informatie gevraagd over cyanides. Redelijk gespecialiseerde informatie wellicht, maar relevant voor bedrijven die met blauwzuur werken. En om collega's arbeidsgeneesheren en preventieadviseurs het opzoekwerk te besparen, maak ik de tekst ook maar publiek. --- CYANIDE 1. Fysische en chemische eigenschappen HCN Heerlijk verfrissend... eh, ruik ik amandelen? HCN is een kleurloze vloeistof of kleurloos gas met de karakteristieke geur van bittere amandelen. HCN gas en vloeistof zijn mengbaar met water en oplosbaar in ethanol en ether. Het kook- en smeltpunt van HCN zijn respectievelijk 25,70°C en -13,24°C. HCN wordt gebruikt als ontsmettings- of desinfectiemiddel, of in chemische syntheses. NaCN en KCN De zouten NaCN en KCN zijn witte, kristallijne vaste stoffen met een lichte amandelgeur. Het smeltpunt van NaCN is 560°C en van KCN 620-635°C. KCN is goed oplosbaar i

Is maté oké?

Maté is een infusie van yerba maté bladeren in heet water. Het lijkt nog het meeste op thee, en wordt in de Zuid-Amerikaanse landen ook in plaats hiervan en in plaats van koffie gedronken. Eeuwenoud symbool van gezondheid en vriendschap, is deze drank er hét sociale bindmiddel. Maté is ook in de lage landen verkrijgbaar, in kruidenwinkels maar ook in grootwarenhuizen. En het heeft een afzetmarkt. Niet alleen bij inwijkelingen uit Zuid-Amerika. Maté wordt, naast groene thee, namelijk ook aanbevolen als hulpmiddel bij afvallen. Op een relatief bekende website staat maté geklasseerd onder "planten zonder risico", "... U kunt ook rechtstreeks thee van maté of groene thee nemen: gemakkelijk te vinden en veelvuldig gebruikt ..." Tal van dieetwebsites raden ook maté aan, omwille van tal van redenen: naast bijkomend gewichtsverlies, heeft het een beschermend effect op het hart. Het doet de slechte cholesterol dalen en beschermt tegen beschadigingen van het DNA. Het h

Artificiële intelligentie op het werk: voorbeeld van een nuttige toepassing voor de preventieadviseurs

Het is moeilijk om specifieke voorspellingen te doen over wat er de komende jaren belangrijk zal zijn op het vlak van preventie op het werk in België, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals de ontwikkelingen op het gebied van technologie, wetgeving en economie. Het is wel waarschijnlijk dat artificiële intelligentie een belangrijke rol zal spelen. EU-OSHA en Eurofound hebben recent rapporten gepubliceerd over hoe AI de arbeidsomstandigheden kan beïnvloeden. Ook zal de nieuwe campagne van EU-OSHA voor 2023-2025 focussen op nieuwe digitale technologieën op het werk. Ik heb daar in de zomer van 2022 al een aantal artikelen aan besteed, en naar aanleiding hiervan heeft Ruben Baes van Amelior me gevraagd om er een workshop over te geven aan preventieadviseurs, wat ik met veel plezier ook heb gedaan. Het is echt een boeiend onderwerp, en mensen beseffen nog niet hoeveel ze nu al in contact komen met AI op het werk. Die suggesties die Outlook geeft om te antwoorden op een m