Doorgaan naar hoofdcontent

De halfjaarlijkse review - 2019

Vorig jaar heb ik rond deze tijd ook al een tussentijdse stand van zaken gegeven van mijn jaardoelstellingen, en in februari van dit jaar ook al. Ik bekijk sowieso elke ochtend kort hoe ver ik sta, en elke maandagochtend iets uitgebreider; dus zal ik ook even een update schrijven in een kort blogartikel.


Juist is juist, dus ik geef al even mee dat we nog niet helemaal halfweg het jaar zijn; de langste maanden zitten in het tweede jaardeel, dus 181 op 365 dagen = 49,6%. Maar voor het gemak zal ik afronden naar 50%.

 1. Schrijven: 
  1. 130 uren - 60,6 = NIET ok
  2. 85 artikels - 51 = ok
 2. Lezen:
  1. 120 boeken - 79 = ok
  2. 40.000 pagina’s - 28.595 = ok
 3. Bewegen:
  1. 4.380.000 stappen (12.000 stappen per dag) - 2.410.104 = ok
  2. 261 dagen met meer dan 10.000 stappen (5 dagen per week) - 157 = ok
 4. Gewicht:
  1. 9.000 punten (maximaal 25 punten per dag) - 3.962 = ok
  2. 183 dagen met minder dan 25 punten (1 op 2 dagen) - 110 = ok
 5. Welzijn:
  1. 1000 dingen waar ik dankbaar voor ben (zo'n 3 per dag) - 531 = ok

Dus algemeen beschouwd ben ik tevreden; ik sta enkel achter met mijn doelstelling van schrijven, maar binnenkort heb ik vakantie en zal ik hier wat meer tijd voor kunnen vrijmaken dan sporadisch een zaterdag- of zondagochtend, of een ochtendlijk blogberichtje zoals deze.

Misschien geef ik nog even een powertip mee: voor mijn dagelijkse opvolging stel ik mijn doelen iets hoger. Bijvoorbeeld 100 artikels in plaats van 85, en 150 boeken in plaats van 120. Hierdoor kan ik in het begin van het jaar een voorsprong opbouwen, en dit geeft een reserve voor wanneer ik in de loop van het jaar minder tijd of motivatie zou hebben... Sowieso weet ik uit ervaring dat ik in de laatste weken van het jaar tijdens de kerstvakantie er mijn voeten aan veeg, dus hou ik daar al rekening mee.

Veel succes met jouw doelen!

Populaire posts van deze blog

Is maté oké?

Maté is een infusie van yerba maté bladeren in heet water. Het lijkt nog het meeste op thee, en wordt in de Zuid-Amerikaanse landen ook in plaats hiervan en in plaats van koffie gedronken. Eeuwenoud symbool van gezondheid en vriendschap, is deze drank er hét sociale bindmiddel. Maté is ook in de lage landen verkrijgbaar, in kruidenwinkels maar ook in grootwarenhuizen. En het heeft een afzetmarkt. Niet alleen bij inwijkelingen uit Zuid-Amerika. Maté wordt, naast groene thee, namelijk ook aanbevolen als hulpmiddel bij afvallen. Op een relatief bekende website staat maté geklasseerd onder "planten zonder risico", "... U kunt ook rechtstreeks thee van maté of groene thee nemen: gemakkelijk te vinden en veelvuldig gebruikt ..." Tal van dieetwebsites raden ook maté aan, omwille van tal van redenen: naast bijkomend gewichtsverlies, heeft het een beschermend effect op het hart. Het doet de slechte cholesterol dalen en beschermt tegen beschadigingen van het DNA. Het h

Moet je bij het vaccineren optrekken om te kijken of je niet in een bloedvat zit?

Je haalt het vaccin uit de verpakking, duwt de lucht eruit*, je steekt de naald in de bovenarm. En dan? Trek je even op, om te kijken of je niet in een bloedvat zit? Fout!  De griepvaccinatiecampagne loopt op haar laatste benen, maar dit onderwerp blijft sowieso relevant. Over het griepvaccin in het algemeen heb ik recent nog geblogd ( veilig, effectief, versterkt afweer, beschermt anderen ), en de vraag of je de injectieplaats moet ontsmetten heb ik ook onlangs nog beantwoord ( nee ). Bij deze een nieuwe stelling, die blijkbaar niet alom gekend is: bij het plaatsen van een vaccin in de musculus deltoideus, moet je NIET even optrekken om te kijken of je niet in een bloedvat zit. Ik doe dat zelf ook nog vaak, hoor. Macht der gewoonte. Zelfs eerst de plek ontsmetten, ook al is dat dus niet nodig. Zo kan ik even goed wrijven, en voelen ze de prik niet. Trick of the trade. De naald erin, eventjes optrekken (damn, deed ik het weer), en dan langzaam inspuiten. Want dan heeft de

Bescherming voor Brusselse huishoudhulpen: Wat er verandert

Het Brussels Parlement heeft recentelijk besloten de rechten en arbeidsomstandigheden van huishoudhulpen te versterken. Dit artikel beschrijft de kernpunten van deze ordonnantie en hoe deze de huishoudhulpen in Brussel beïnvloedt. Groeiende behoefte aan bescherming Brussel telt op dit moment 28.137 huishoudhulpen, waarvan 21.393 Brusselaars zijn. 95 procent van hen is vrouw, veelal van buitenlandse afkomst en met een lage opleiding. Zij verzorgen dagelijks de huishoudelijke taken van 116.162 gebruikers. Met zo'n omvangrijke groep is het duidelijk dat hun bescherming en welzijn van het grootste belang zijn, zo stelt Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (DéFI) via zijn ordonnantie.   Opleiding en begeleiding Een kenmerk van de nieuwe regelgeving is de focus op opleiding. Elke nieuwe werknemer in de sector moet een initiële opleiding van 9 uur ondergaan, gevolgd door een jaarlijkse verplichte opleiding van 16 uur. Ter ondersteuning hiervan zullen bedrijven hun werkn