Doorgaan naar hoofdcontent

Vervroegde oppensioenstelling van werknemers in de bouw

Er is blijkbaar heel wat commotie rond de CAO van prepensioen in de bouw. Zelf heb ik er nog niet zoveel van gemerkt - ik zie eigenlijk nog niet zo gek veel bouwvakkers, zit meestal in ee onderzoekscentrum, zelden in een onderzoekswagen op een werf. Een collega die wél zeer vaak op bouwwerven komt, heeft er een mail over gedaan. De 56-jarigen vallen blijkbaar voorlopig uit de boot, nog geen nieuwe CAO en nog geen overgangsmaatregel.
Die medische afkeuring toch. Ik vraag me af of er ook maar één 56-jarige bouwvakker te vinden is zonder tekenen van artrose in de rug. For that matter, hoeveel 56-jarigen zijn er te vinden zonder artrose, ongeacht hun werk? Zo'n foto zegt bovendien ook niet alles - iemand met papegaaienbekken van onder tot boven kan klachtenvrij zijn, en omgekeerd kan iemand met een normale RX gebukt gaan onder de pijn. De beoordeling van de arbeidsongeschiktheid is natuurlijk niet hierop gebaseerd, of toch niet énkel hierop. De behandelende arts gaat een verklaring opstellen dat de betrokken man medisch ongeschikt is voor de bouw. En welke huisarts gaat hier voor zijn trouwe, 56-jarige patiënt, niet op ingaan wanneer deze dat vraagt? Een zelfde situatie doet zich voor bij ontslag om medische redenen bij definitieve ongeschiktheid - zwijg me stil daarvan. Nu, 56-jarige bouwvakkers, daar kan ik wel sympathie voor opbrengen. Om met pijnlijke knoken in weer en wind te moeten blijven doorwerken, da's ook maar niks. Maar wat moeten bijvoorbeeld de schoonmaaksters dan doen? Hun emmertjes water zeulen tot ze 65 zijn... daar is dan weer die medische overmacht voor. Maar waar gaat uiteindelijk het geld vandaan blijven komen?

---
De werknemers van 58 jaar kunnen op prepensioen gaan (zonder medisch onderzoek) volgens de CAO. Er is namelijk een verlenging tot juni 2007, als overgangsmaatregel naar de volgende CAO.
De werknemers van 56 jaar kunnen nog niet op prepensioen gaan (met medische afkeuring) volgens de CAO. De vorige CAO prepensioen bouw voor de leeftijd 56 jaar liep eind 2006 af en is niet verlengd. Er is hier geen overgangsmaatregel voorzien naar de volgende CAO.
De werknemers die al 56 jaar zijn geworden in 2007 en medisch niet meer geschikt zijn voor de bouw kunnen niet in afwachting van de volgende CAO medisch afgekeurd worden. In de vorige CAO was de inwerkingtreding voorzien met terugwerkende kracht, maar de confederatie noch de vakbonden weten of deze clausule zal opgenomen worden in de nieuwe CAO. Om de werknemer en de werkgever niet in problemen te brengen, moeten de betreffende werknemers van 56 jaar wachten totdat de CAO getekend en verschenen is, alvorens zich door de arbeidsgeneesheer te laten afkeuren.

Populaire posts van deze blog

Cyanide

En nog eens een strikt arbeidsgeneeskundig blogartikel. Een van de aan mij toegewezen bedrijven heeft informatie gevraagd over cyanides. Redelijk gespecialiseerde informatie wellicht, maar relevant voor bedrijven die met blauwzuur werken. En om collega's arbeidsgeneesheren en preventieadviseurs het opzoekwerk te besparen, maak ik de tekst ook maar publiek. --- CYANIDE 1. Fysische en chemische eigenschappen HCN Heerlijk verfrissend... eh, ruik ik amandelen? HCN is een kleurloze vloeistof of kleurloos gas met de karakteristieke geur van bittere amandelen. HCN gas en vloeistof zijn mengbaar met water en oplosbaar in ethanol en ether. Het kook- en smeltpunt van HCN zijn respectievelijk 25,70°C en -13,24°C. HCN wordt gebruikt als ontsmettings- of desinfectiemiddel, of in chemische syntheses. NaCN en KCN De zouten NaCN en KCN zijn witte, kristallijne vaste stoffen met een lichte amandelgeur. Het smeltpunt van NaCN is 560°C en van KCN 620-635°C. KCN is goed oplosbaar i

Is maté oké?

Maté is een infusie van yerba maté bladeren in heet water. Het lijkt nog het meeste op thee, en wordt in de Zuid-Amerikaanse landen ook in plaats hiervan en in plaats van koffie gedronken. Eeuwenoud symbool van gezondheid en vriendschap, is deze drank er hét sociale bindmiddel. Maté is ook in de lage landen verkrijgbaar, in kruidenwinkels maar ook in grootwarenhuizen. En het heeft een afzetmarkt. Niet alleen bij inwijkelingen uit Zuid-Amerika. Maté wordt, naast groene thee, namelijk ook aanbevolen als hulpmiddel bij afvallen. Op een relatief bekende website staat maté geklasseerd onder "planten zonder risico", "... U kunt ook rechtstreeks thee van maté of groene thee nemen: gemakkelijk te vinden en veelvuldig gebruikt ..." Tal van dieetwebsites raden ook maté aan, omwille van tal van redenen: naast bijkomend gewichtsverlies, heeft het een beschermend effect op het hart. Het doet de slechte cholesterol dalen en beschermt tegen beschadigingen van het DNA. Het h

Artificiële intelligentie op het werk: voorbeeld van een nuttige toepassing voor de preventieadviseurs

Het is moeilijk om specifieke voorspellingen te doen over wat er de komende jaren belangrijk zal zijn op het vlak van preventie op het werk in België, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals de ontwikkelingen op het gebied van technologie, wetgeving en economie. Het is wel waarschijnlijk dat artificiële intelligentie een belangrijke rol zal spelen. EU-OSHA en Eurofound hebben recent rapporten gepubliceerd over hoe AI de arbeidsomstandigheden kan beïnvloeden. Ook zal de nieuwe campagne van EU-OSHA voor 2023-2025 focussen op nieuwe digitale technologieën op het werk. Ik heb daar in de zomer van 2022 al een aantal artikelen aan besteed, en naar aanleiding hiervan heeft Ruben Baes van Amelior me gevraagd om er een workshop over te geven aan preventieadviseurs, wat ik met veel plezier ook heb gedaan. Het is echt een boeiend onderwerp, en mensen beseffen nog niet hoeveel ze nu al in contact komen met AI op het werk. Die suggesties die Outlook geeft om te antwoorden op een m